Een 21e-eeuwse visie op Brahms’ beroemde werk: de eenzame harp van Remy van Kesteren, tegenover het complete Nederlands Kamerkoor. Waar de zangpartijen grotendeels intact blijven, ‘hertonen’ componist Yannis Kyriakides en Remy van Kesteren de orkestpartij voor de door Remy zelf ontwikkelde elektrische harp. Een duivelse uitdaging.

Remy van Kesteren (1989) is een van de meest avontuurlijke harpisten van dit moment en staat sinds jonge leeftijd aan de top. Hij werd op tienjarig leeftijd toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, debuteerde op zijn zestiende in het Concertgebouw bij het Nederlands Kamerorkest en schreef in 2004 het Prinses Christina Concours op zijn naam. Recentelijk won hij de US International Harp Competition. Hij ging tal van grensverleggende projecten aan, zoals een samenwerking met balletchoreograaf Hans van Manen in 2014.

Johannes Brahms – Ein Deutsches Requiem (hertoond door Yannis Kyriakides)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor