Een 21e-eeuwse visie op Brahms’ beroemde werk: de eenzame harp van Remy van Kesteren, tegenover het complete Nederlands Kamerkoor. Waar de zangpartijen grotendeels intact blijven, ‘hertonen’ componist Yannis Kyriakides en Remy van Kesteren de orkestpartij voor de door Remy zelf ontwikkelde elektrische harp. Een duivelse uitdaging.

Remy van Kesteren (1989) is een van de meest avontuurlijke harpisten van dit moment en staat sinds jonge leeftijd aan de top. Hij werd op tienjarig leeftijd toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, debuteerde op zijn zestiende in het Concertgebouw bij het Nederlands Kamerorkest en schreef in 2004 het Prinses Christina Concours op zijn naam. Recentelijk won hij de US International Harp Competition. Hij ging tal van grensverleggende projecten aan, zoals een samenwerking met balletchoreograaf Hans van Manen in 2014.

Programma
Johannes Brahms – Ein Deutsches Requiem (hertoond door Yannis Kyriakides)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra dirigent
Remy van Kesteren elektrische harp

Concertagenda

 • vr. 12 mei 2017 20:15

  Muziekgebouw - Eindhoven

  Met Inez Weski

  bestel kaarten
 • za. 13 mei 2017 20:15

  Concertgebouw (kleine zaal) - Amsterdam

  Met Inez Weski

  bestel kaarten
 • do. 18 mei 2017 20:15

  Musis - Arnhem

  bestel kaarten
 • vr. 19 mei 2017 20:15

  Grote of Jacobijnerkerk - Leeuwarden

  Voorprogramma (19.30): Vocaal Ensemble Leeuwarden

  bestel kaarten
 • za. 20 mei 2017 20:00

  Muziekcentrum - Enschede

  Voorprogramma (19.30): Il Cocodrillo Cante

  bestel kaarten
 • zo. 21 mei 2017 20:00

  TivoliVredenburg (Hertz) - Utrecht

  bestel kaarten

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 16 maart t/m 26 maart

  De lijdensweg van Christus, zo meesterlijk verklankt in Liszts Via Crucis, eindigt in Gubaidulina’s witte wereld van sneeuw en kou.

  Lees meer
 • 3 juni

  Grootschalige opera van Jörg Widmann en Peter Sloterdijk Wie veronderstelde dat de grootschalige operavorm heeft afgedaan, komt met Babylon van de Duitse componist Jörg Widmann bedrogen uit. De wereldpremière op 27 oktober 2012 bij de Münchense Staatsoper was een totaalspektakel met elf solisten, een zangersseptet, grote Babylonische en Joodse koren, een acteur, acrobaten en figuranten, […]

  Lees meer
 • 1 september t/m 2 september

  150 Psalms, een monument voor de koormuziek In één weekend klinken in 12 concerten alle 150 psalmen uit 1000 jaar koormuziek. Uitgevoerd door vier van de beste koren ter wereld: The Tallis Scholars, Det Norske Solistkor, Trinity Wall Street Choir én initiator Nederlands Kamerkoor, dat hiermee op grootse wijze zijn 80-jarig bestaan viert tijdens het Festival […]

  Lees meer
Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…