Remy van Kesteren en het Nederlands Kamerkoor presenteren Brahms’ Requiem Reinvented. De eenzame harp van Remy van Kesteren, tegenover het complete Nederlands Kamerkoor. Yannis Kyriakides maakte een nieuwe compositie en noemt het resultaat ‘een droomlandschap met flarden van Ein Deutsches Requiem die op een wanordelijke manier opduiken en verdwijnen’.

Remy van Kesteren (1989) is een van de meest avontuurlijke harpisten van dit moment en staat sinds jonge leeftijd aan de top. “Binnen de kortste keren raakte ik enthousiast. Hoe werpen we nieuw licht op dat beroemde stuk?” aldus van Kesteren over Brahms’ Requiem Reinvented.  Bekijk het complete interview hier.

Hij werd op tienjarige leeftijd toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, debuteerde op zijn zestiende in het Concertgebouw bij het Nederlands Kamerorkest en schreef in 2004 het Prinses Christina Concours op zijn naam. Recentelijk won hij de US International Harp Competition. Hij ging tal van grensverleggende projecten aan, zoals een samenwerking met balletchoreograaf Hans van Manen in 2014.

Yannis Kyriakides
Ein Schemen (compositie geïnspireerd op Brahms’ Ein Deutsches Requiem)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor