– Concerten zijn al geweest –

Onder leiding van Peter Dijkstra brengen het Nederlands Kamerkoor en Raschèr Saxophone Quartet de wereldpremière van 72 Angels van Lera Auerbach, één van de meest uitgevoerde componisten van de nieuwe generatie.

72 Angels is een groot werk voor koor en saxofoonkwartet en bestaat uit 72 preludes. Elke prelude vertegenwoordigt een engel uit de joods-mystieke interpretatie van Exodus 14:19-21. Componist Lera Auerbach over het stuk: “Iedere wereldgodsdienst kent spirituele gidsen of boodschappers: de engelen van het Christendom, de Islam en het Jodendom, de Deva van het Hindoeïsme of de Fravashi van het zoroastrisme. 72 Angels is een muzikale meditatie die iedere luisteraar op zijn eigen manier kan interpreteren.” Voor Auerbach is 72 Angels een hoogtepunt: ze heeft jaren naar de compositie toegewerkt.

Lera Auberbach (1973) is componist en beeldend kunstenaar. Ze combineert volkse melodieën moeiteloos met een klassieke compositiestijl. Werken die gemakkelijk in het gehoor liggen, maar nooit kitsch klinken. Voor Auerbach is 72 angels een hoogtepunt; ze heeft jaren naar deze compositie toegewerkt. Het Nederlands Kamerkoor en de vier hemelse saxofoons van het Raschèr Saxophone Quartet brengen de wereldpremière, waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

“Het bleef anderhalf uur lang boeien, en was bij vlagen zelfs hypnotiserend.”

**** – Joep Stapel, NRC

Programma
Lera Auerbach – 72 angels (wereldpremière)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Raschèr Saxophone Quartet
Peter Dijkstra dirigent

rascher-saxophone-quartet

 

logo

Concertagenda

 • do. 3 november 2016 20:15

  Muziekgebouw aan 't IJ - Amsterdam

  Voorprogramma (19.45): Podevijn

  bestel kaarten
 • za. 5 november 2016 20:15

  Grote Kerk - Zwolle

  Voorprogramma (19:45): Convocaal

  bestel kaarten
 • do. 10 november 2016 18:45

  November Music - Den Bosch

  Locatie: Grote Kerk

  bestel kaarten
 • za. 12 november 2016 20:00

  TivoliVredenburg - Utrecht

  i.s.m. Le Guess Who?

  bestel kaarten

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 24 mei t/m 5 juni

  In #uncut volgt het Nederlands Kamerkoor de reis van een jonge trans vrouw. Met muziek met semi-autobiografische elementen van Renske Vrolijk.

  Lees meer
 • 28 mei

  NKK NXT & Nederlands Kamerkoor Boudewijn Jansen dirigent Merel Vercammen viool Ensemble (altviool, cello, basgitaar, percussie) Willem Bruls dramaturgie Yannick Verweij en Kenza Koutchoukali vormgeving NKK NXT 20-21 (Immix), de trainees van het Nederlands Kamerkoor van het afgelopen concertseizoen, treden op samen met zangers van het Nederlands Kamerkoor tijdens SNAAR FESTIVAL in TivoliVredenburg – een fonkelnieuw festival waar muziek […]

  Lees meer
 • 24 juni t/m 26 juni

  Het Nederlands Kamerkoor is een graag geziene gast bij Holland Festival sinds het eerste uur. Voor het 75-jarige jubileum van het festival is een vocaal kwartet van het Nederlands Kamerkoor te horen bij Kein Licht. Een spookwereld na een kernramp, dat is het beginpunt van Kein Licht. Gebaseerd op een tekst van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek […]

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid