Zingen doe je samen!

Nederlands Kamerkoor zoekt koren voor Zingen doe je samen!

Zingen doe je samen! is het educatieprogramma van het Nederlands Kamerkoor speciaal gericht op amateurkoren. Het Nederlands Kamerkoor wil hiermee de handen ineenslaan met de 1 miljoen koorzangers in Nederland en samen werken aan een rijke koorcultuur in Nederland. Gekoppeld aan onze concerten geven wij daarom steeds vaker masterclasses op maat. Als u met uw koor deelneemt maakt u bovendien kans om op te treden als voorprogramma van een Nederlands Kamerkoor concert bij u in de buurt! Klik hier voor een overzicht van de voorprogramma’s in seizoen 2017/2018.

Het traject bestaat uit 2 onderdelen: een workshop door een zanger van het Nederlands Kamerkoor, en een optreden als voorprogramma bij een concert in de buurt.

Workshop

• De inhoud van de workshop wordt in overleg vastgesteld; op basis van de wensen van het koor wordt een passende coach gezocht.
  • Een workshop duurt ±5 uur (excl. pauze) en neemt dus een volle dag in beslag; er is ook de mogelijkheid om de coach langs te laten komen bij een reguliere repetitie.
  • De workshop wordt idealiter gepland 3-6 weken voorafgaand aan het voorprogramma.
  • De dirigent wordt geacht aanwezig te zijn: de coach neemt niet de rol van dirigent op zich, maar vormt de schakel tussen de dirigent en de koorzangers.
  • Kosten voor de workshop zijn €350 excl. 21% btw + reiskosten coach.*
  • Een workshop zónder optreden als voorprogramma is ook mogelijk.

Voorprogramma

• Een optreden als voorprogramma is mogelijk wanneer een concert in de buurt plaatsvindt waarbij het deelnemende koor een passend programma kan voorbereiden.
  • Het voorprogramma vindt plaats 30 minuten vóór aanvang van het hoofdprogramma en is vrijblijvend te bezoeken door het publiek. Gemiddeld bezoekt 75% van het publiek ook het voorprogramma.
  • Koorleden die optreden als voorprogramma mogen daarna gratis naar het concert van het Nederlands Kamerkoor, en ontvangen bovendien een reductiekaart voor vrienden/familie.
  • Voorafgaand aan het concert mag het deelnemende koor de voorrepetitie van het Nederlands Kamerkoor bijwonen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de workshops door zangers van het Nederlands Kamerkoor? Neem dan contact op met Lizet Spijker, coördinator educatie van het Nederlands Kamerkoor, door te mailen naar lizet.spijker@nederlandskamerkoor.nl

*De kosten voor de workshop worden verminderd wanneer koorleden zich aanmelden als tientjessupporter van het Nederlands Kamerkoor: een laagdrempelig donateurschap van slechts €10 per jaar. Voor elke aanmelding als tientjessupporter wordt het totaalbedrag van €350,- verminderd met €10,-. Kosten voor een kortere workshop (3 uur) zijn €250 excl. 21% btw + reiskosten.

Zingen doe je samen! wordt mede mogelijk gemaakt door:

Print                  VSBfonds PAY-OFF CMYK