Zingen doe je samen!

Zingen doe je samen! is het educatieprogramma van het Nederlands Kamerkoor speciaal gericht op amateurkoren. Het Nederlands Kamerkoor wil de handen ineenslaan met de 1 miljoen koorzangers in Nederland en samen werken aan een rijke koorcultuur in Nederland. Gekoppeld aan onze concerten geven wij daarom steeds vaker masterclasses op maat. Als u met uw koor deelneemt maakt u bovendien kans om op te treden als voorprogramma van een Nederlands Kamerkoor concert bij u in de buurt! Klik hier voor een overzicht van de voorprogramma’s in seizoen 2015/2016.

Masterclass

Een masterclass kost €350*. Hiervoor krijgt u:

• Een uitgebreide masterclass van 4 à 5 uur met een zanger van het Nederlands Kamerkoor, in een periode voorafgaand aan één van de concerten bij u in de buurt;
  • Het bijwonen van de klankrepetitie voorafgaand aan het concert;
  • De kans om als voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor op te treden;
  • Een vrijkaart** en een reductiekaart per koorlid.

De inhoud van de masterclass wordt samengesteld in overleg met het koor en de dirigent. Verschillende aspecten kunnen aan bod komen, zoals zangtechniek, stemvorming, interpretatie en presentatie. Zo gaf alt Åsa Olsson dit jaar een workshop aan het Friese koor Hortus Vocalis, met als thema ‘koorklank’: het creëren van een homogene klank binnen en tussen de verschillende stemgroepen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de masterclasses door zangers van het Nederlands Kamerkoor? Neem dan contact op met Lizet Spijker, coördinator educatie van het Nederlands Kamerkoor door te mailen naar lizet.spijker@nederlandskamerkoor.nl

* excl. 21% BTW en reiskosten van de coach. De kosten voor de workshop worden verminderd wanneer koorleden zich aanmelden als tientjessupporter van het Nederlands Kamerkoor: een laagdrempelig donateurschap van slechts €10 per jaar. Voor elke aanmelding als tientjessupporter wordt het totaalbedrag van €350,- verminderd met €10,-.

** Vrijkaarten zijn alleen beschikbaar als het koor daadwerkelijk een voorprogramma verzorgt.

Zingen doe je samen! wordt mede mogelijk gemaakt door:

Print                  VSBfonds PAY-OFF CMYK