Alberto ter Doest (tenor)

Alberto (1962) studeerde schoolmuziek en solozang aan het Twents Conservatorium. Na zijn studie als docerend musicus vervolgde hij deze opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarna heeft hij nog een tijd in Londen gestudeerd bij Margreet Honig en Marie Hammond.

In diverse oratoria, passies en cantates van J.S. Bach heeft Alberto als Matthäus en Johannes gezongen. Hij heeft de laatste tijd samengewerkt met La Sfera Amoniosa en het Combattimento Consort. Met Die Kölner Akademie werkte hij samen aan een cd met werken van F. Durante. Ook heeft Alberto vele rollen in musicals gezongen, onder andere in Les Misérables, Cats en The Phantom of the Opera.

In Rotterdam is Alberto sinds 1986 werkzaam als hoofdvakdocent Zang en sinds 2002 artistiek manager Muziektheater. Hij is ook gastdocent bij de Performers School for Drama and Dance in Londen, de Shanghai Theatre Academy, het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en de Musik Hochschule in Osnabrück. Ook leidt hij over de hele wereld cursussen en trainingen en spreekt hij op grote symposia.

Alberto sport 4-5 keer per week, reist veel naar Italië en schrijft een boek waar audiovoorbeelden zijn ingezongen door leden van het Nederlands Kamerkoor. Het boek moet iedereen die beter wil leren zingen kunnen helpen met concrete oefeningen en hulpmiddelen.

Alberto maakt sinds januari 1992 deel uit van het Nederlands Kamerkoor.