Heleen Koele (sopraan)

Heleen Koele (1963) voltooide haar studie solozang aan het conservatorium van Zwolle in 1991 en nam daarna les bij Cora Canne Meijer. Tegenwoordig geeft ze met veel plezier lessen en workshops aan koren.

Heleen werkte als solist met orkesten als Concerto d’Amsterdam, Amsterdam Sinfonietta en het Combattimento Consort. De flexibiliteit van haar stem maakt dat Heleen wordt gevraagd voor uiteenlopend repertoire, zoals de passies van Bach, het Requiem van Brahms, het Requiem van Verdi of van Tippett A child of our time.

Samen met haar vaste pianist Steven Faber vormt Heleen een duo. Rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld “wat doen verschillende componisten met dezelfde tekst?” worden liedrecitals gegeven door het hele land. Met het Jeugd Orkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel zong Heleen de Vier Letzte Lieder van Richard Strauss.

Heleen maakt sinds 1998 deel uit van het Nederlands Kamerkoor.

Website: www.heleenkoele.nl