150 Psalms naar Klara Festival Brussel

14 maart 2018
Na het Festival Oude Muziek Utrecht en het White Light Festival in New York, doet 150 Psalms het Brusselse Klara Festival aan onder de naam The Psalms Experience (20-22 maart). Tijdens het festival klinken in zes concerten 75 psalmzettingen van 75 verschillende componisten, door afwisselend het Nederlands Kamerkoor, The Tallis Scholars en Det Norske Solistkor. Een parallelprogrammering met debatten en lezingen plaatst de thematiek van de psalmen midden in de actualiteit. 

150 Psalms
De psalmen gaan over vluchtende volkeren, onrechtvaardige leiders en machtsmisbruik. 150 Psalms beschouwt daarom de psalmen – 3000 jaar oud – als een spiegel van de huidige maatschappij. In Brussel klinken op drie achtereenvolgende avonden twee concerten in het hart van de stad: in cultureel centrum Flagey en in de Abdij Ter Kameren.

Parallelprogrammering: debat en reflectie 
Op 17 maart spreekt Karen Amstrong, vermaard denker op het gebied van religie, met David Van Reybrouck over verschillende thema’s rondom de psalmen: eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, vreugde en mededogen. Naast deze lezing vindt er op iedere dag voor het eerste concert een debat plaats over de betekenis en relevantie van de psalmen vandaag de dag, met opiniemakers en een topjournalist als moderator.

Kijk voor meer informatie op www.150psalms.com.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*