Bedrijven

Het Nederlands Kamerkoor, opgericht in 1937, behoort tot de wereldtop. Vanaf het prille begin staan we bekend om onze avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die ontroeren én prikkelen.

We presenteren koormuziek op het allerhoogste niveau, in binnen- én buitenland. Met de komst van Peter Dijkstra hebben we een chef-dirigent van wereldformaat. We investeren in innovatieve educatietrajecten, zoals NKK NXT, een traineeship voor jonge zangers. En we werken samen met de vele amateurkoren in het land. Wij delen onze passie voor koormuziek, want zingen verbindt.

Het NKK ontvangt overheidssubsidies van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Utrecht. Zij erkennen het belang van het Nederlands Kamerkoor, maar hun middelen zijn beperkt. Daarom zijn we, naast onze publieksinkomsten, afhankelijk van giften.

Het NKK heeft een trouwe groep particuliere donateurs. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwe, interessante samenwerkingen op zakelijk gebied. Wilt u met uw bedrijf bijdragen aan de tomeloze ambities van het NKK en de naam van uw bedrijf verbinden aan topkwaliteit, innovatie en educatie? Dan gaan wij graag de samenwerking met u aan.

Hoe kan uw bedrijf het Nederlands Kamerkoor steunen? 
  • Adopteer één van de 12 koorthema’s en wordt NKK Corporate Member. Lees meer… 
  • Ga een hechte samenwerking aan met het Nederlands Kamerkoor en wordt NKK Business Partner. Lees meer… 

Omdat het Nederlands Kamerkoor de culturele ANBI-status heeft zijn er fiscale voordelen verbonden aan uw (zakelijke) gift. Op de pagina ‘Praktische informatie over giften’ leest u hier meer over.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze Relatiemanager Sanne van den Brink. U kunt haar bereiken op 030 230 3024 of via sanne.vandenbrink@nederlandskamerkoor.nl.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…