Podcast korenwereld in coronatijd – stuur nu je eigen bijdrage in!

10 december 2020

Oproep voor de korenwereld in Nederland: deel je verhaal met het Nederlands Kamerkoor!

Sinds het begin van de pandemie voltrekt er zich een stille ramp in de Nederlandse korensector. Koren staan op omvallen, dirigenten zitten zonder werk en de sociale functie van de wekelijkse koorrepetities valt bijna helemaal weg. Om de achterliggende verhalen uit de korenwereld aan het licht te brengen hebben, zowel de pijnlijke als de ontroerende verhalen, heeft het Nederlands Kamerkoor het initiatief genomen om een podcastserie op te nemen. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

In deze podcast gaan twee journalisten in gesprek met gasten vanuit de hele korenwereld: van amateurzangers en dirigenten zonder werk tot professionele koorzangers en bestuurders van netwerkorganisaties. Jij kan ook deelnemen aan dit gesprek! Wij weten namelijk niet wat er bij jou leeft, wat jij je afvraagt of wat jij hebt meegemaakt. Dus vragen we jou om uit deze crisis je grootste dieptepunt, je meest ontroerende of mooiste verhaal of je meest prangende vraag met ons te delen!

Stuur jouw verhaal naar het Nederlands Kamerkoor, en wie weet hoor jij jezelf terug in de podcastserie! Stuur je verhaal:

  • De podcast is inmiddels afgemaakt en het inzenden van verhalen is niet meer mogelijk! Beluister nu de verhalen van zangers, dirigenten en musici uit de Nederlandse korenwereld terug in onze podcast – klik hier om de podcast te beluisteren

We hopen de eerste afleveringen eind januari 2021 te kunnen publiceren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!

Als je een bericht instuurt, geef je het Nederlands Kamerkoor toestemming om het audiofragment te gebruiken en te publiceren in de podcastserie. De (onafhankelijke) redactie van de podcast maakt in opdracht van het Nederlands Kamerkoor een selectie van de inzendingen en behoudt zich het recht voor om bijdragen in te korten. 

Veelgestelde vragen

Waarom maakt het Nederlands Kamerkoor deze podcast?
Al onze zangers en stafleden zijn direct én indirect betrokken bij koren door heel Nederland. We horen van dirigenten, professionele zangers, repetitoren, componisten, amateurzangers en iedereen daarbuiten pijnlijke, schrijnende verhalen. Gelukkig soms ook mooie verhalen en nieuwe initiatieven. Een ding lijkt de rode draad te vormen: de liefde voor koorzang, en het gemis van het zingen. We willen die verhalen het podium geven die ze verdienen, om in het hele land meer begrip te creëren voor wat er in de koorwereld omgaat, en om heel koorzingend Nederland een hart onder de riem te steken.

Wanneer publiceren jullie de podcast?
We zijn ook hierin afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus, maar we hopen eind januari de eerste aflevering te kunnen publiceren.

Hoe weet ik zeker of mijn verhaal gepubliceerd wordt?
De redactie wordt gevormd door twee onafhankelijke journalisten die van het Nederlands Kamerkoor de opdracht hebben gekregen om deze podcastserie te gaan maken. Zij selecteren uit de inzendingen een aantal berichten die gepubliceerd worden, maar juist het beluisteren van deze verhalen, of het nou noodkreten of mooie anekdotes zijn, geeft hen meer inzicht in hoe onze koorwereld eraan toe is. We kunnen helaas geen correspondentie voeren over het wel of niet opnemen van inzendingen.

Ik wil meer weten over deze podcast!
Dat kan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!

Ik heb een specifieke vraag die niet over een inzending of een verhaal gaat.
Neem even contact met ons op via podcast@nederlandskamerkoor.nl!

Ik ben een journalist en heb een persvraag of interviewverzoek
Neem contact op met Joost Verheggen, marketingmanager Nederlands Kamerkoor, via 030 230 30 22 of joost.verheggen@nederlandskamerkoor.nl.

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*