Claes Iversen kleedt het Nederlands Kamerkoor

24 september 2019

Een langgekoesterde wens van het Nederlands Kamerkoor gaat -hopelijk- in 2020 in vervulling! Topontwerper Claes Iversen heeft een nieuwe kledinglijn ontworpen voor onze zangers, waarmee het koor niet langer alleen op wereldniveau zingt, maar zich ook zo op het podium kan presenteren. Iversen ontwierp eerder kleding voor o.a. Carice van Houten en Máxima. Voor de productie van de nieuwe concertkleding zijn we een crowdfundingsactie gestart op het platform Voordekunst – draag bij en word onderdeel van meer dan 80 jaar geschiedenis!

“De stijl van Claes past ons perfect, vanwege zijn tegelijk tijdloze én innovatieve ontwerpstijl.”, zegt directeur van het Nederlands Kamerkoor Tido Visser. “We horen al meer dan 80 jaar bij de wereldtop, en dat moeten we ook uitstralen op het podium. Kleding maakt daar een heel belangrijk onderdeel van uit. De laatste tien jaar was die uitstraling van ondergeschikt belang: we gaven de mooiste concerten, in Nederland en daarbuiten, maar geld voor nieuwe kleding was er niet. Wij waren ons er steeds sterker van bewust – en het publiek liet ons dat ook steeds vaker weten: de muziek klinkt nóg mooier als niet alleen de stemmen, maar ook de kleding van de zangers met elkaar in overeenstemming zijn.”

Helpt u mee in het verwezenlijken van onze droom? Draag bij op Voordekunst, deel dit bericht met vrienden en familie en inspireer anderen om ook bij te dragen!

Draag nu bij!

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*