• 20 maart t/m 24 maart

  Een reis door de uithoeken van de dementerende geest, op de golven van muziek.

  Lees meer
 • 23 maart

  Samen met het vlammende Belgische barokensemble B’Rock brengt het Nederlands Kamerkoor voor het eerst sinds lange tijd weer het Requiem van Mozart, onder leiding van niemand minder dan chef-dirigent Peter Dijkstra.

  Lees meer
 • 30 maart t/m 1 april

   “Voor mij is Bach het hoogste wat de menselijke geest ooit heeft voortgebracht…”  Reinbert de Leeuw over de Matthäus-Passion.

  Lees meer
 • 12 april t/m 14 april

  Sinds jaar en dag voert het Concertgebouworkest in de passietijd afwisselend Bachs Johannes-Passion en Matthäus-Passion uit, tegenwoordig aangevuld met eigentijdse passies.

  Lees meer
 • 18 april t/m 19 april

  Ook dit jaar ontfermt Jan Willem de Vriend zich over wat toch wel het allerbekendste werk is van Bach: de Matthäus-Passion.

  Lees meer
 • 25 april

  Het was dé moderne-muziekhit van recente jaren: het met een Pulitzerprijs bekroonde Become Ocean van de Amerikaan John Luther Adams. Het al even hypnotiserende vervolg Become Desert, mede in opdracht van het Rotterdams Philharmonisch Orkest geschreven, ruilt de deinende oceaan in voor het verblindende licht van de woestijn. Ook speelt het orkest een wereldpremière van […]

  Lees meer
 • 10 mei t/m 19 mei

  Wat u gaat horen in dit programma? We mogen het onder geen beding zeggen van de legendarische oudemuziekspecialist en dirigent Paul van Nevel.

  Lees meer
 • 2 juni t/m 10 juni

  Wat doen wij mensen op aarde? Het antwoord van Karlheinz Stockhausen op deze vraag bestaat uit LICHT, een cyclus van maar liefst zeven opera’s. Aus LICHT is een selectie van unieke scènes hieruit die wordt gepresenteerd in drie opeenvolgende voorstellingen in de Gashouder, Westergasfabriek, Amsterdam. In de operacyclus LICHT geeft Karlheinz Stockhausen zijn visie op de rol van de mensheid in een […]

  Lees meer
 • 5 juli t/m 6 juli

  THE PUBLIC DOMAIN Jouw stem is er één uit duizend! Stel je voor: een plein vol zangers en publiek. De impact van duizend stemmen, in een stuk van de wereldberoemde componist David Lang. Speciaal geschreven voor mensen zoals jij, die ervoor gezorgd hebben dat het klonk in New York, Berlijn, en straks in Londen… En […]

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…