• 23 november t/m 14 december

  ★★★★” Het verhaal van de moordlustige componist Gesualdo wordt gebracht als onweerstaanbare mix van vreemde, bloederige taferelen enerzijds en prachtige muziek anderzijds.” – Karin Veraart, De Volkskrant Lees meer recensies In de zomer van 2018 bouwen De Warme Winkel en het Nederlands Kamerkoor de monumentale voorstelling Gesualdo op de fundamenten van alles wat ons mensen aantrekt en afstoot: de […]

  Lees meer
 • 11 december t/m 23 december

  Bachs Weihnachts-Oratorium is de ideale manier om kerst feestelijk in te luiden. Volgens traditie werken het Nederlands Kamerkoor en chef-dirigent Peter Dijkstra ieder jaar samen met een ander topensemble en solisten van wereldformaat.

  Lees meer
 • 17 januari t/m 18 januari

  George Benjamin dirigeert Spaans getinte werken waarin de zon opkomt. Naast Benjamins eigen Dream of the Song klinkt muziek van Maurice Ravel, Blai Soler en een wereldpremière van de jonge Nederlander Christiaan Richter. Een veelkleurige ode aan de dageraad. Programma Maurice Ravel Alborada del gracioso Christiaan Richter Nieuw werk (opdrachtcompositie, met beeldprojectie) Blai Soler Sol […]

  Lees meer
 • 19 januari t/m 27 januari

  Het Nederlands Kamerkoor luidt het nieuwe jaar in met een spectaculair Russisch a-cappellaprogramma.

  Lees meer
 • 31 januari

  Een ontmoeting tussen philharmonie zuidnederland en het Nederlands Kamerkoor, Artist in Residence in Theater Heerlen, is een ontmoeting tussen symfonische ambitie en de top van de internationale koorzang.

  Lees meer
 • 14 maart t/m 24 maart

  Een reis door de uithoeken van de dementerende geest, op de golven van muziek.

  Lees meer
 • 10 november t/m 23 maart

  Samen met het vlammende Belgische barokensemble B’Rock brengt het Nederlands Kamerkoor voor het eerst sinds lange tijd weer het Requiem van Mozart, onder leiding van niemand minder dan chef-dirigent Peter Dijkstra.

  Lees meer
 • 30 maart t/m 1 april

   “Voor mij is Bach het hoogste wat de menselijke geest ooit heeft voortgebracht…”  Reinbert de Leeuw over de Matthäus-Passion.

  Lees meer
 • 12 april t/m 14 april

  Sinds jaar en dag voert het Concertgebouworkest in de passietijd afwisselend Bachs Johannes-Passion en Matthäus-Passion uit, tegenwoordig aangevuld met eigentijdse passies.

  Lees meer
 • 18 april t/m 19 april

  Ook dit jaar ontfermt Jan Willem de Vriend zich over wat toch wel het allerbekendste werk is van Bach: de Matthäus-Passion.

  Lees meer
 • 25 april

  Het was dé moderne-muziekhit van recente jaren: het met een Pulitzerprijs bekroonde Become Ocean van de Amerikaan John Luther Adams. Het al even hypnotiserende vervolg Become Desert, mede in opdracht van het Rotterdams Philharmonisch Orkest geschreven, ruilt de deinende oceaan in voor het verblindende licht van de woestijn. Ook speelt het orkest een wereldpremière van […]

  Lees meer
 • 10 mei t/m 19 mei

  Wat u gaat horen in dit programma? We mogen het onder geen beding zeggen van de legendarische oudemuziekspecialist en dirigent Paul van Nevel.

  Lees meer
 • 2 juni t/m 10 juni

  Wat doen wij mensen op aarde? Het antwoord van Karlheinz Stockhausen op deze vraag bestaat uit LICHT, een cyclus van maar liefst zeven opera’s. Aus LICHT is een selectie van unieke scènes hieruit die wordt gepresenteerd in drie opeenvolgende voorstellingen in de Gashouder, Westergasfabriek, Amsterdam. In de operacyclus LICHT geeft Karlheinz Stockhausen zijn visie op de rol van de mensheid in een […]

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…