Via Crucis – Reinbert de Leeuw

De lijdensweg van Christus, zo meesterlijk verklankt in Liszts Via Crucis, eindigt in Gubaidulina’s witte wereld van sneeuw en kou.

16 maart t/m 26 maart

Lees meer

14 april t/m 15 april

Samen met het Residentie Orkest voert het Nederlands Kamerkoor het hoogtepunt van de barokmuziek uit: de Matthäus-Passion.

Lees meer
 • 12 mei t/m 21 mei

  Een 21e-eeuwse visie op Brahms’ beroemde werk: de eenzame harp van Remy van Kesteren, tegenover het complete Nederlands Kamerkoor.

  Lees meer
 • 3 juni

  Grootschalige opera van Jörg Widmann en Peter Sloterdijk Wie veronderstelde dat de grootschalige operavorm heeft afgedaan, komt met Babylon van de Duitse componist Jörg Widmann bedrogen uit. De wereldpremière op 27 oktober 2012 bij de Münchense Staatsoper was een totaalspektakel met elf solisten, een zangersseptet, grote Babylonische en Joodse koren, een acteur, acrobaten en figuranten, […]

  Lees meer
 • 1 september t/m 2 september

  150 Psalms, een monument voor de koormuziek In één weekend klinken in 12 concerten alle 150 psalmen uit 1000 jaar koormuziek. Uitgevoerd door vier van de beste koren ter wereld: The Tallis Scholars, Det Norske Solistkor, Trinity Wall Street Choir én initiator Nederlands Kamerkoor, dat hiermee op grootse wijze zijn 80-jarig bestaan viert tijdens het Festival […]

  Lees meer
Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…