Informatie over het coronavirus en concerten

laatste update: 25 januari 2022

De concertzalen en theaters gaan weer open! Het Nederlands Kamerkoor kijkt reikhalzend uit naar de eerstvolgende concerten: Di Lasso’s Tranen van Petrus in maart en april. De capaciteit is vooralsnog beperkt, dus bestel snel uw kaarten voor onze concerten in het voorjaar!

Veelgestelde vragen

Welke maatregelen heeft het Nederlands Kamerkoor getroffen?  We houden ons aan de protocollen die zijn opgesteld door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (de NAPK) en andere brancheorganisaties, in overleg met het RIVM. Daarnaast werken we nauw samen met de concertlocaties – zij zijn verantwoordelijk voor het begeleiden van de publieksstromen en volgen daarbij de protocollen van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties).

Moet ik vanaf 25 september een coronatoegangsbewijs kunnen tonen bij concerten van het Nederlands Kamerkoor? De concertzalen en theaters waar wij optreden zijn gebonden aan de nieuwe maatregelen zoals aangekondigd door het kabinet op 14 september 2021. Dit betekent dat voor alle concert- en theaterbezoekers een coronatoegangsbewijs verplicht is. Voor meer informatie hierover verwijzen we u door naar de website van de Rijksoverheid. Als u vragen hebt over het toegangsbewijs kunt u het beste contact opnemen met uw eigen concertlocatie – zij kunnen u het beste verder helpen.

Kan ik al kaarten bestellen voor concerten later in het seizoen? Dit verschilt per concertlocatie. Sommige locaties gaan pas later in de verkoop met concerten in het voorjaar. Waar tickets al in de verkoop zijn, vindt u een link om tickets te bestellen op de desbetreffende concertpagina. Als u hier vragen over hebt, kunt u contact opnemen met de concertlocatie.

De culturele sector wordt onverminderd hard geraakt door deze crisis. Onze gedachten zijn bij alle patiënten en iedereen die dierbaren heeft verloren, maar ook bij onze zangers en musici. Als zzp’er hebben zij te maken met wegvallende inkomsten en veel onzekerheid. Als u het kunt missen stellen wij een extra bijdrage zeer op prijs – wij gebruiken de donaties om onze zangers te helpen deze moeilijke tijden door te komen, en om ervoor te zorgen dat we ook komende seizoenen nog de mooiste koormuziek kunnen laten horen.

Steun het NKK