Informatie over het coronavirus

In deze moeilijke tijden is het oorverdovend stil in Nederland. Voor het Nederlands Kamerkoor en collega-ensembles, orkesten, gezelschappen en andere kunstenaars is het concertseizoen in één klap voorbij. Een bittere pil om te slikken voor zowel publiek als de musici, medewerkers en iedereen die de kunst een warm hart toedraagt.

We proberen alsnog om zoveel mogelijk muziek bij ons publiek te brengen. Omdat alle verzorgings- en verpleegtehuizen gesloten zijn hebben #nietvergeten gelanceerd, een initiatief om alle ouderen en kwetsbaren in onze samenleving te laten zien dat we ze niet vergeten, ook in deze vreemde tijden. Musici en zangers uit heel Nederland nemen persoonlijke videoboodschappen en muziekstukken op, zodat de mensen in de verzorgingstehuizen ook kunnen genieten van wat welverdiend persoonlijk contact en van de muziek die de musici ten gehore brengen.

Bekijk #nietvergeten

Ook hebben we onze koorleden gevraagd om een selectie van hun eigen muzikale favorieten te maken en die te delen met ons publiek. Daarnaast hebben we een selectie gemaakt van de mooiste werken uit onze eigen archieven en cd’s, zoals bijvoorbeeld de concertregistratie van de enorm bijzondere uitvoering van de Johannes-Passion met Reinbert de Leeuw en Holland Baroque. De favorieten en audio en video zijn te bekijken op deze pagina.