#nietvergeten – voor alle ouderen en kwetsbaren in onze samenleving

Donderdag 19 maart 2020 werd bekend dat de Nederlandse verpleeg- en verzorgingstehuizen geen bezoek meer mogen toelaten. De veelal meest kwetsbare groep uit onze samenleving wordt zoveel mogelijk afgezonderd en geïsoleerd in een poging hen te beschermen. Het Nederlands Kamerkoor gebruikt de kracht van muziek om aan hen allemaal een boodschap over te brengen: we zijn jullie #nietvergeten.

In deze vreemde tijden van social distancing, zelf-isolatie en een compleet gebrek aan sociale contacten voor onze ouderen en kwetsbaren in de samenleving, vroeg het Nederlands Kamerkoor aan musici en zangers: laat van je horen. Op deze pagina tonen we persoonlijke videoboodschappen en muziek van zangers en musici uit heel Nederland. Zo laten we zien en horen dat we onze ouderen, kwetsbaren en alle keiharde werkers in de zorg niet zijn vergeten. We kunnen weliswaar geen concerten meer geven, maar we kunnen wel muziek blijven maken en onze ouderen en kwetsbaren in de samenleving blijven voorzien van een welverdiend moment van waardering en (digitaal) contact.

Aan alle bewoners en medewerkers van de verzorgingstehuizen: we zijn jullie niet vergeten.

 

Bobbie – Stel

 

Gilad – Let it be

 

Tido – gedicht

 

Thomas – En toen

 

Meezingen met Maartje – Zingcirkel

In 2019 ging het Nederlands Kamerkoor op tournee met Vergeten, een concert over dementie met o.a. Arjan Ederveen en Erik Bosgraaf. Deze muzikale reis door het hoofd van iemand met dementie werd vergezeld door workshops over zingen met mensen met dementie van Maartje de Lint, zangeres en trainer. Het enorm succesvolle project krijgt in september 2020 een vervolg: dan gaat deze ode aan alle mensen met dementie, alle mantelzorgers en zorgmedewerkers opnieuw op tournee door Nederland.

 

Heleen, Frans en Steven – Der Hirt auf dem Felsen

 

José, Frans, Dorus en Guus – Opa Bakkebaard

 

José, Frans, Dorus, Guus en Neeltje – Zingen met Bach

 

José, Frans, Dorus en Guus – Poes poes poes

 

Deze ontzettend muzikale familie heeft nog veel meer mooie liedjes opgenomen! Wij zijn er erg enthousiast over. Bekijk hun eigen kanaal op YouTube voor alle andere stukken.

 

Joyce en Marjan (Jong Belegen)

 

Jasper en Riko

 

Jasper (bas bij het Nederlands Kamerkoor) maakte deze opname voor de Schubertiade, een stichting waarmee hij authentieke uitvoeringen van de werken van Schubert wil opnemen. Jasper en Riko geven op 24 april een online concert, meer informatie is te vinden op de website van Stichting Schubertiade. 

 

Eline – Romance

 

Stefan en Stefan – Polka

 

Elsbeth – Alte Liebe

Elsbeth – Mozart

 

Jeugdkoor Spaarne

 

Fanny en Jennifer – Ronde

 

Russisch koor Soglasije – Vocalise

 

 

Nico Klaasen

 

 

Opa zingt – Kom mee naar buiten

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*