De psalmen gaan over vluchtende volkeren, onrechtvaardige leiders en machtsmisbruik. 150 Psalms beschouwt daarom de psalmen – 3000 jaar oud – als een spiegel van de huidige maatschappij. Tijdens 150 Psalms klinken alle 150 psalmen, getoonzet door 150 verschillende componisten: van Josquin tot Rossi, van Gretchaninov tot Schumann. Speciaal voor de gelegenheid schreven verschillende bekende hedendaagse componisten nieuwe muziek voor een van de 150 psalmen, zoals David Lang, Zad Moultaka en Michel van der Aa.

Van 20 tot 22 maart 2018 is 150 Psalms onder de naam The Psalms Experience in Brussel, als onderdeel van het Klarafestival. Het Nederlands Kamerkoor, Det Norske Solistkor en The Tallis Scholars zullen elk 2 concerten geven, waarin in totaal 75 verschillende psalmen klinken.

150 Psalms ging in première tijdens het Festival Oude Muziek, op 1 en 2 september in TivoliVredenburg, Utrecht. Tijdens de première klonken twaalf concerten door initiator het Nederlands Kamerkoor en drie andere topkoren: The Tallis Scholars, The Choir of Trinity Wall Street en Det Norske Solistkor. Debat en lezing werden verzorgd door De Balie. Creative Court presenteerde reflectieve installaties. Lezingen, debatten, workshops en een interactieve tentoonstelling vormden samen een parallelprogrammering die de psalmen midden in de actualiteit plaatst. Een dagelijks hoogtepunt vormde de internationaal gerenommeerde spreker die reflecteert op de thematiek van de psalmen in relatie tot zijn eigen vakgebied: Michael Ignatieff en Tom Holland.

In november 2017 ging 150 Psalms naar New York onder de naam The Psalms Experience. Ook daar klonken twaalf concerten, gegeven door het Nederlands Kamerkoor en de drie andere koren. 150 Psalms was onderdeel van het Lincoln Center’s White Light Festival en het project ging van start met een paneldiscussie.

Koren

The Tallis Scholars o.l.v. Peter Phillips
Det Norske Solistkor o.l.v. Grete Pedersen
Choir of Trinity Wall Street o.l.v. Julian Wachner
Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra

Ga voor meer informatie en het volledige programma naar www.150psalms.nl

Initiatief en concept

initiatiefnemer: Nederlands Kamerkoor
Idee & concept: Tido Visser
Musicologisch concept en programmering: Leo Samama
Projectontwikkeling: Rosita Wouda
Theologisch concept: Gerard Swüste

Informatie & Nieuws

Kijk voor meer informatie, het volledige programma en het laatste nieuws over sprekers, componisten en koren op www.150psalms.nl

 

 

 

 

 

 

 

Concertagenda

 • vr. 1 september 2017 09:30

  Festival Oude Muziek -

  Geweest

  TivoliVredenburg, Utrecht
  Première

 • do. 2 november 2017 09:00

  White Light Festival -

  Geweest

  Lincoln Center, New York

 • di. 20 maart 2018 09:00

  Klarafestival -

  Flagey, Brussel

  bestel kaarten

Gerelateerde concerten

alle concerten

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…