De psalmen gaan over vluchtende volkeren, onrechtvaardige leiders en machtsmisbruik. 150 Psalms beschouwt daarom de psalmen – 3000 jaar oud – als een spiegel van de huidige maatschappij. Tijdens 150 Psalms klinken twaalf concerten door initiator het Nederlands Kamerkoor en drie andere topkoren: The Tallis Scholars, The Choir of Trinity Wall Street en Det Norske Solistkor. De 150 psalmen zijn getoonzet door 150 verschillende componisten: van Josquin tot Rossi, van Gretchaninov tot Schumann. Speciaal voor de gelegenheid schrijven verschillende bekende hedendaagse componisten nieuwe muziek voor een van de 150 psalmen, zoals David Lang, Zad Moultaka en Michel van der Aa. Lezingen, debatten, workshops en een interactieve tentoonstelling vormen samen een parallelprogrammering die de psalmen midden in de actualiteit plaatst. Een dagelijks hoogtepunt vormt ongetwijfeld de internationaal gerenommeerde spreker die reflecteert op de thematiek van de psalmen in relatie tot zijn of haar eigen vakgebied. In Utrecht geeft o.a. Michael Ignatieff een lezing. 150 Psalms gaat in première tijdens het Festival Oude Muziek, op 1 en 2 september in TivoliVredenburg, Utrecht. Debat en lezing worden verzorgd door De Balie. Creative Court presenteert reflectieve installaties.

Koren

The Tallis Scholars o.l.v. Peter Phillips
Det Norske Solistkor o.l.v. Grete Pedersen
Choir of Trinity Wall Street o.l.v. Julian Wachner