Op het snijvlak van opera, performance- en videokunst brengt 7 Deaths of Maria Callas een eerbetoon aan de erfenis van de Grieks-Amerikaanse sopraan Maria Callas. Zeven van haar sterfscènes uit haar meest iconische rollen, waaronder Tosca, Carmen en Madame Butterfly, worden opnieuw geïnterpreteerd. De “laatste” dood is van Callas zelf.

Abramović werd al op jonge leeftijd geraakt door overeenkomsten tussen Callas en haarzelf als jonge kunstenaars. Beiden hadden ingewikkelde relaties met hun moeders en beiden leden aan gebroken harten.

7 Deaths of Maria Callas ging in première in 2020 bij de Bayerische Staatsoper in München en reisde daarna naar de Opéra National de Paris, de Griekse Nationale Opera in Athene, de Deutsche Oper Berlin en Real Teatro San Carlo in Napels. Na Carré wordt 7 Deaths in maart 2023 opgevoerd in Barcelona. De muziek die klinkt is afwisselend de gloednieuwe, avantgardistische partituur van Marko Nikodijević, voor orkest en koor, en anderzijds aria’s uit bestaande opera’s, van Puccini tot Verdi. De bijdrage van het Nederlands Kamerkoor / NKK NXT in de voorstelling ligt in het uitvoeren van het werk van Marko Nikodijević.

Credits
Nederlands Kamerkoor (alumni van traineeprogramma NKK NXT en zangers van het Nederlands Kamerkoor)
Marina Abramović regie 
Yoel Gamzou dirigent
LUDWIG orkest
Marko Nikodijević muziek
Nabil Elderkin filmregisseur
Marco Brambilla visuele intermezzo’s
Luka Kozlovacki geluidsontwerp
Riccardo Tisci voor Burberry kostuums

Co-Productie van het Bayerische Staatsoper, het Greek National Opera, het Deutsche Oper Berlin, het Opéra national de Paris en het Teatro San Carlo di Napoli.

Concertagenda

 • vr. 4 november 2022 20:00

  Koninklijk Theater Carré - Amsterdam

  bestel kaarten
 • za. 5 november 2022 15:00

  Koninklijk Theater Carré - Amsterdam

  bestel kaarten
 • za. 5 november 2022 20:00

  Koninklijk Theater Carré - Amsterdam

  bestel kaarten
 • zo. 6 november 2022 14:00

  Koninklijk Theater Carré - Amsterdam

  bestel kaarten

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*