Johann Sebastian Bach Komm, Jesu, komm
Arvo Pärt Nunc dimittis, The Deer’s Cry
Ton de Leeuw Car nos vignes sont en fleurs
Arvo Pärt Which Was the Son of …
Johann Sebastian Bach Singet dem Herrn ein neues Lied

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef dirigent
Matthias Havinga orgel
Linda Paulino 8-voet-violone

Het Nederlands Kamerkoor voert in dit programma werken uit van Bach, De Leeuw en Pärt – componisten die elk op hun eigen manier naar een muzikale verbinding met een hogere macht streven. Onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra verkent het koor deze ogenschijnlijke uitersten in de koormuziek en worden drie zeer eigen muzikale stijlen met elkaar verbonden door een gezamenlijke drijfveer: om het mystieke te verklanken in muziek.

De motetten van Bach zijn met hun muzikale zeggingskracht prachtige tegenhanger voor de verstilde Baltische klanken van Pärt.

De motetten van Bach worden gezien als het summum van de westerse vocale muziek en zijn met hun muzikale zeggingskracht en technische complexiteit een prachtige tegenhanger voor de verstilde Baltische klanken van Pärt. Het hart van het programma wordt gevormd door Ton de Leeuws Car nos vignes sont en fleurs, een twaalfstemmig werk van een van de meest toonaangevende Nederlandse componisten uit de 20e eeuw, dat zeker tot de hoogtepunten van de Nederlandse koormuziek gerekend mag worden.

 

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 2 september t/m 30 september

  In deze video- en podcastserie verkent Paul Van Nevel bijzonder repertoire wat volledig is gestoeld op de voorloper van de moderne Westerse toonladder: het hexachord ut-re-mi-fa-sol-la.

  Lees meer
 • 30 september t/m 2 oktober

  Händels Acis and Galatea met het Concertgebouworkest in een bijzondere enscenering.

  Lees meer
 • 7 oktober

  Orlando di Lasso Lamentationes Jeremiæ Prophetæ Evelin Seppar Cities Luciano Berio Cries of London Marijn Simons City of the Soul Het Nederlands Kamerkoor viert 900 jaar stadsrechten voor Utrecht met een muzikale ode aan de stad en het stadse leven in de videoregistratie Downtown Uptown. Vanuit de Utrechtse Werkspoorkathedraal bezingt het Nederlands Kamerkoor onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra […]

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid