Johann Sebastian Bach Komm, Jesu, komm
Arvo Pärt Nunc dimittis, The Deer’s Cry
Ton de Leeuw Car nos vignes sont en fleurs
Arvo Pärt Which Was the Son of …
Johann Sebastian Bach Singet dem Herrn ein neues Lied

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef dirigent
Matthias Havinga orgel
Linda Paulino 8-voet-violone

Het Nederlands Kamerkoor voert in dit programma werken uit van Bach, De Leeuw en Pärt – componisten die elk op hun eigen manier naar een muzikale verbinding met een hogere macht streven. Onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra verkent het koor deze ogenschijnlijke uitersten in de koormuziek en worden drie zeer eigen muzikale stijlen met elkaar verbonden door een gezamenlijke drijfveer: om het mystieke te verklanken in muziek.

De motetten van Bach zijn met hun muzikale zeggingskracht prachtige tegenhanger voor de verstilde Baltische klanken van Pärt.

De motetten van Bach worden gezien als het summum van de westerse vocale muziek en zijn met hun muzikale zeggingskracht en technische complexiteit een prachtige tegenhanger voor de verstilde Baltische klanken van Pärt. Het hart van het programma wordt gevormd door Ton de Leeuws Car nos vignes sont en fleurs, een twaalfstemmig werk van een van de meest toonaangevende Nederlandse componisten uit de 20e eeuw, dat zeker tot de hoogtepunten van de Nederlandse koormuziek gerekend mag worden.

Via deze link kunt u het programmaboekje (geschikt voor telefoon/tablet) alvast bekijken. 

 

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 10 november t/m 24 november

  Met het Requiem van Howells en Songs of Farewell van Hubert Parry brengt het Nederlands Kamerkoor twee van de populairste Engelse koorwerken bijeen in een avondvullend programma.

  Lees meer
 • 12 december t/m 23 december

  Elk jaar brengt het Nederlands Kamerkoor Bachs meesterwerk voor Kerst met een ander barokensemble uit de Europese top. Dit jaar werkt het koor samen met het gerenommeerde Duitse barokensemble Concerto Köln, onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra.

  Lees meer
 • 28 maart t/m 30 maart

  Het Nederlands Kamerkoor vertolkt samen met het Residentie Orkest Bachs tijdloze en meeslepende passieverhaal in de monumentale Pieterskerk in Leiden.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*