Op 6 juni 2022 klinken door het hele gebouw van TivoliVredenburg verhalen van kinderen en hun ouders en grootouders op Bazaar Fantasia, een initiatief van het Rosa Ensemble, de Muziekroute, TivoliVredenburg en het Nederlands Kamerkoor. Zo’n 1000 kinderen uit de Utrechtse wijk Overvecht laten de verhalen van hun ouders en grootouders horen met muziek uit alle windstreken. Ze treden samen op met de professionele musici van de ensembles, waaronder de jong talenten van het Nederlands Kamerkoor: NKK NXT.

Met Fantasia start het Nederlands Kamerkoor een meerjarig educatietraject in Utrecht, waarbij de zangers van het NKK en NKK NXT worden samengebracht met kinderen uit Overvecht, die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met klassieke muziek. Het maakt deel uit van de ademhaling, de cultuur van een gemeenschap. Samen zingen heeft als uitzonderlijke kwaliteit dat het een middel is voor verbinding, voor gezamenlijk kwetsbaar zijn. We zijn verheugd dat we naast het opleiden van jong talent en de verbinding met de amateurkoren nu ook een bijdrage mogen leveren aan het enthousiasmeren van kinderen voor de betovering van samenzang.

In de komende jaren werken we samen met het project MuziekRoute en het Rosa Ensemble, waarbij basisschoolkinderen in Overvecht op creatieve manier kennis maken met muziek. In de eerste editie van Bazaar Fantasia, staan intergenerationele verhalen centraal. Onze jong talenten van NKK NXT gaan de klas in om verhalen met de kinderen uit te wisselen en samen te zingen. Op 6 juni komen alle verhalen samen in een kleurrijke artistieke marktplaats. We vieren 900 jaar Utrecht met jong en oud uit de hele stad. De kinderen komen kladderen op de vloeren en muren met licht, zoeken verhalen met een geluidenspeurtocht en maken eigen toekomstmuziek. En er is heel veel muziek. Van de scholen in Overvecht, van het Rosa Ensemble en van NKK NXT 21/22.

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*