In een interview vertelt regisseur Moniek Merkx over de muziek en zang in Beauty en het beest: “Die gelaagdheid van stemmen is een soort oervorm, er is geen instrumentarium nodig om toch hele rijke muziek te horen.” Lees hier het volledige interview.

Familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 108

Samen met Maas Theater en Dans gaat het Nederlands Kamerkoor op tournee met familievoorstelling Beauty en het beest. Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, spetterende goocheltrucs en een zingend bos. Een betoverend liefdesverhaal voor iedereen van 8 tot 108.

• Tekst, regie: Moniek Merkx
  • Spel/dans: Niek van der Horst, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, Jens van Huizen (stage), Gihan Koster (stage)
  • Zang: Nederlands Kamerkoor
  • Ook met: in elke stad 8 à 10 lokale kinderen en jongeren, in totaal 240
  • Muziek: Joop van Brakel
    Het Nederlands Kamerkoor zingt daarnaast ook een vijftal composities van David Lang (© G. Schirmer Inc., New York, VS / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage) *
  • Arrangementen: Keimpe de Jong
  • Repetitor Nederlands Kamerkoor: Beni Csillez
  • Decor: Sanne Danz
  • Kostuums: Nicky Nina de Jong
  • Licht: Gé Wegman
  • Assistenten: Seline Gosling (regie), Lonneke Cuppen (decor), Kyra Vivian Wessel, Lotte van Dijk (kostuums)
  • Beeld: Noa Verhofstad
  • Coproductie: Maas theater en dans, Stadsschouwburg Utrecht, Nederlands Kamerkoor

* Composities van David Lang:
Little Match Girl Passion: When It’s Time For Me To Go
Evening Morning Day
Little Match Girl Passion: Dearest Heart
Little Match Girl Passion: Come Daughter
Just

Van december tot maart in: Amsterdam, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Drachten, Groningen, Haarlem, Hasselt (België), Kerkrade, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Zeist en Zwolle.

Meespelen in Beauty en het beest?
Maas theater en dans is op zoek naar jongeren tussen de 8 en 16 jaar die zouden willen meespelen in deze voorstelling! Klik hier voor meer informatie.

Beauty en het beest is mede mogelijk gemaakt met steun van het VSBfonds, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde en de Gravin van Bylandt Stichting.