Huang Ruo Between Two Lights

Nederlands Kamerkoor
Muziektheater Transparant
HERMESensemble slagwerk
Peter Dijkstra chef-dirigent

Karmina Šilec regie
Tido Visser concept

co-productie van het Nederlands Kamerkoor, Muziektheater Transparant en O.

Met het muziek-theatrale Between Two Lights brengen het Nederlands Kamerkoor en Muziektheater Transparant een wereldpremière van een van de belangwekkendste Chinese componisten van dit moment, Huang Ruo. Between Two Lights gaat over de overgang van het ene naar het andere leven. Een moment van stilte, van niet bestaan. Eindigt het hier of gloort er nieuw perspectief? Dat is niet alleen een vraag voor onszelf, maar ook voor de mensheid als geheel. We leven in crises: de coronacrisis, de klimaatcrisis. Zijn we in staat de juiste keuzes te maken?

“Between Two Lights gaat over de passage van het ene naar het andere leven”

Huang Ruo bouwt in zijn werk voort op een nieuwe muziekstijl die een brug slaat tussen twee op het eerste gezicht totaal verschillende muzikale werelden, die van het westen en die van Azië. Het Nederlands Kamerkoor presenteert met Between Two Lights een spraakmakende voorstelling, in coproductie met O. en Muziektheater Transparant uit Antwerpen. De regie ligt in handen van de internationaal vermaarde Karmina Šilec, die met haar koor Carmina Slovenica een aantal adembenemende voorstellingen heeft gemaakt.

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 24 mei t/m 5 juni

  In #uncut volgt het Nederlands Kamerkoor de reis van een jonge trans vrouw. Met muziek met semi-autobiografische elementen van Renske Vrolijk.

  Lees meer
 • 28 mei

  NKK NXT & Nederlands Kamerkoor Boudewijn Jansen dirigent Merel Vercammen viool Ensemble (altviool, cello, basgitaar, percussie) Willem Bruls dramaturgie Yannick Verweij en Kenza Koutchoukali vormgeving NKK NXT 20-21 (Immix), de trainees van het Nederlands Kamerkoor van het afgelopen concertseizoen, treden op samen met zangers van het Nederlands Kamerkoor tijdens SNAAR FESTIVAL in TivoliVredenburg – een fonkelnieuw festival waar muziek […]

  Lees meer
 • 24 juni t/m 26 juni

  Het Nederlands Kamerkoor is een graag geziene gast bij Holland Festival sinds het eerste uur. Voor het 75-jarige jubileum van het festival is een vocaal kwartet van het Nederlands Kamerkoor te horen bij Kein Licht. Een spookwereld na een kernramp, dat is het beginpunt van Kein Licht. Gebaseerd op een tekst van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek […]

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid