Things were turned upside down.
There were terrifying things in the air… they found their way into Black Angels – George Crumb

In een tijd waarin oorlog en de dreiging van terrorisme grote invloed hebben op onze politiek en samenleving, presenteren Ragazze Quartet en videocollectief 33 1/3 het concertprogramma Black Angels. Ragazze en 33 1/3 beogen – zonder hierbij een politiek standpunt in te nemen –  het systeem áchter de terreur te doorgronden. Met werken van Benjamin Britten, George Crumb en Arvo Pärt worden de verschillende stadia van opbouw, destructie en verzoening getoond.

Muziek en video komen in Black Angels op gelijkwaardige wijze samen.
Voor dit programma creëert 33 1/3 nieuwe videowerken, die thematisch aansluiten op de drie composities. De muzikale werken worden uitgevoerd door het Ragazze Quartet en drie zangers van het Nederlands Kamerkoor.

Eén werk (Black Angels van George Crumb) ging vorig jaar in première op het Holland Festival.
Trouw schreef hierover:
In ‘Black Angels’, een werk voor elektronisch versterkt strijkkwartet waarin ook gongs en een glasharp tot klinken worden gebracht. Het is misschien wel een van Crumbs beste composites, en typisch een uitdaging voor het Ragazze Quartet dat voor de duvel niet bang is. De dames zaten voor een scherm met een videoprojectie gemaakt door platorm 33 1/3 – een sterk vormgegeven enscenering die de waaier aan klankkleuren complementeerde – ****

Programma
Benjamin Britten Strijkkwartet no.1 op.25 in D groot
George Crumb Black Angels
Arvo Pärt And One of the Pharisees

Uitvoerenden
Ragazze Quartet
33 1/3
Nederlands Kamerkoor (3 zangers)

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*