In opdracht van November Music schrijft Anthony Fiumara een nieuw requiem voor het Nederlands Kamerkoor, Holland Baroque en enkele solisten. Het concert wordt ingebed in een avond gewijd aan Allerzielen, de dag dat we overleden dierbaren herdenken.

Désanne van Brederode, betrokken als librettist: “Het gaat me om verschillende soorten sterven: anoniem en in eenzaamheid, of in het dieptepunt van een depressie door eigen hand, of verdronken tijdens het vluchten, of dankbaar en bewust, na een lang leven, of vertwijfeld en woedend en bang, omdat iemand lijdt én nog zoveel plannen had…”

Voorafgaand aan het programma vindt op de Parade de gratis activiteit Memorial Trees plaats met beeldende kunst, dans en zang.

Memorial Park is een werk van heftige contrasten, zowel in de karakters van de delen als in de bezetting.” Componist Anthony Fiumara vertelt op zijn blog over het schrijven van het requiem Memorial Park. Klik hier om zijn bericht te lezen.

 

Programma
Anthony Fiumara Memorial Park

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Holland Baroque
Mathieu Romano dirigent
TEMKO
Peter de Graef tekst en spel
Madeleine Matzer en Jur van der Lecq regie

 

Concertagenda

 • do. 2 november 2017 20:30

  November Music - 's-Hertogenbosch

  Locatie: Theater aan de Parade

  bestel kaarten

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 30 mei

  Met de wereldberoemde mezzosopraan Anne Sofie von Otter brengt het Nederlands Kamerkoor La Passion de Simone, een weergaloos oratorium van de Finse componiste Kaija Saariaho. Het Nederlands Kamerkoor voerde al eerder werk van haar uit, zoals het spraakmakende Only the sound remains in een regie van Peter Sellars. Ditmaal buigt het Nederlands Kamerkoor zich over […]

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid