Op 19 juni ging Choir of Chambers in premiere als onderdeel van het symposium van de Veerstichting. Wil je deze unieke digitale kamerkoor-opera terugkijken? Dat kan hieronder! 

 

 

Vind je dit een mooi project? Overweeg het Nederlands Kamerkoor te steunen! Binnen een paar seconden gedaan met een Tikkie. Liever op een andere manier doneren, op een meer structurele manier steunen of wil je Vriend worden van het Nederlands Kamerkoor? Kijk hier voor alle mogelijkheden!

 

Hoor je mij? Zie je mij? Het Nederlands Kamerkoor presenteert samen met singer-songwriter Spinvis en componist Joost Kleppe een virtuele kamerkoor-opera over een kamerkoor ten tijde van de coronacrisis. Choir of Chambers vertelt het verhaal van de zangers van het Nederlands Kamerkoor in deze moeilijke tijd, opgenomen en verteld vanuit hun eigen huiskamers. Een semi-autobiografisch inkijkje in de levens van zelfstandige musici die elk op hun eigen manier moeten worstelen met de maatregelen en hun grootste passie niet kunnen beoefenen.

De verhalen in deze online voorstelling zijn de verhalen van de zangers van het Nederlands Kamerkoor in crisistijden. Voor een deel herkenbaar en vermakelijk, maar ook voor een deel pijnlijk en hartverscheurend. Denk aan online pubquizzen, moeizame Zoom-meetings, of een echtpaar met ruzie voor de camera. Een zangeres in quarantaine in Noord-Italië, of een broer en zus in Portugal die hun dementerende moeder niet kunnen bezoeken.

Voor Choir of Chambers werkt het Nederlands Kamerkoor samen met singer-songwriter Spinvis (Erik de Jong) en componist Joost Kleppe.

De kamerkooropera ging in première tijdens het 41e symposium van de Veerstichting, door de omstandigheden van dit jaar online gepresenteerd als Veertueel Verbonden. De Veerstichting is een organisatie die sinds 1979 jonge, ambitieuze studenten samenbrengt met maatschappelijke ‘vormgevers’: bestuurders, toezichthouders, politici en wetenschappers. Onder het thema ‘Wie is hier verantwoordelijk?’, worden zij uitgedaagd om na te denken over wat het betekent om verantwoordelijkheid te nemen en wat daarbij komt kijken, ook in crisistijden.

 

Choir of Chambers – een virtuele kamerkooropera

Nederlands Kamerkoor

Heleen Koele
Annet Lans
Mónica Monteiro
Elsbeth Gerritsen
Dorien Lievers
Eline Welle
Maria Chiara Gallo
Stefan Berghammer
Alberto ter Doest
William Knight
Joāo Moreira
Kees Jan de Koning
Gilad Nezer
Jasper Schweppe
Michiel Meijer
Jonathan Woody
Spinvis teksten, compositie en zang
Joost Kleppe compositie
Tido Visser idee
Onno van Ameijde techniek en registratie
Arjan van Asselt audiotechniek
Met dank aan:
Esther Gottschalk
Veerstichting

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*