– Concerten zijn al geweest –

“De wereld staat in brand, en we hebben het aan onszelf te wijten.” Deze boodschap van Jeremia spreekt ook nu nog tot de verbeelding. Zijn klaagzangen of lamentaties zijn meer dan 2500 jaar oud, en worden al eeuwenlang op muziek gezet. Zoals de traditie wil, dooft voor elke lamentatie één kaars. Een bijna spirituele ervaring, die ons het juiste pad moet wijzen. Want er is ook hoop op een betere toekomst, zo stelt Jeremia.

De Vlaamse dirigent Paul Van Nevel is al decennia lang een graag geziene gast bij het Nederlandse publiek. Samen met het Nederlands Kamerkoor brengt hij een programma van de meest bijzondere Engelse lamentaties uit de 16e en 17e eeuw. Met kaarsen, eindigend in… het volstrekte duister.

 Nederlands Kamerkoor - programmabeeld De Laatste Lamentatie

Nederlands Kamerkoor
o.l.v. Paul Van Nevel

Programma
Gilbert Banaster – Vos secli iusti iudices
Anoniem – Tu cum virgineo
Edmund Sturton – Gaude Virgo Mater Christi à 6
Robert White – Magnificat à 4, 6 & 8Lamentations à 5 & 6

Download hier de liedteksten van dit programma.

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten
  • 16 februari t/m 22 februari

    In het Franse chanson nemen componisten al in de 13e eeuw geen blad voor de mond. Zelfs anno nu krijgen we rode oortjes van de teksten uit de late Middeleeuwen en vroege Renaissance. Paul van Nevel neemt ons mee in een wereld waarin de schoonheid van de muziek en de verlokkingen van het lichaam om […]

    Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…