De Psalmensymfonie (1930) van Stravinsky behoort zonder twijfel tot de belangrijkste werken van de 20e eeuw. Het Nederlands Kamerkoor brengt een unieke versie voor koor en piano vierhandig, een bewerking van Dmitri Sjostakovitsj.

Het stuk wordt onder andere geflankeerd door werken van Lili Boulanger – zus van Nadia-, die precies honderd jaar geleden op veel te jonge leeftijd stierf aan de ziekte van Crohn. Ook klinken werken van Francis Poulenc en de Nederlandse componisten Rudolf Escher en Ton de Leeuw. Pianist Ralph van Raat maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerkoor, en nodigde Bobby Mitchell uit hem te vergezellen achter de toetsen.

Rudolf Escher Ciel, air et vents
Lili Boulanger Soir sur la plaine
Francis Poulenc Sept Chansons
Ton de Leeuw – selectie uit Cinq Hymnes: Regarde / Silence