NKK NXT & Nederlands Kamerkoor
Boudewijn Jansen dirigent

Merel Vercammen viool
Ensemble (altviool, cello, basgitaar, percussie)
Willem Bruls dramaturgie
Yannick Verweij en Kenza Koutchoukali vormgeving

NKK NXT 20-21 (Immix), de trainees van het Nederlands Kamerkoor van het afgelopen concertseizoen, treden op samen met zangers van het Nederlands Kamerkoor tijdens SNAAR FESTIVAL in TivoliVredenburg – een fonkelnieuw festival waar muziek en wetenschap elkaar ontmoeten. Voor deze gelegenheid liet de jonge componist Mathilde Wantenaar zich voor haar nieuwe kamerkooropera Dear professor Einstein inspireren door briefwisselingen tussen kinderen en een van de grootste wetenschappers aller tijden: Albert Einstein. Einstein zelf geloofde dat hij antwoorden zocht op vragen die mensen niet meer stellen nadat ze hun kindertijd voorbij zijn – ontwapenende en directe vragen over de meest basale fenomenen die volwassenen als vanzelfsprekend beschouwen. Dear professor Einstein is een ode aan de nieuwsgierigheid en het wonderlijke toeval dat in ieders leven een rol speelt.

Bestel met een gerust hart uw tickets voor het voorjaar – mocht een concert of voorstelling onverhoopt niet doorgaan, hebt u bij de betreffende concertlocatie altijd recht op een vervangend concert, een voucher of uw geld terug.

 

Concertagenda

 • za. 28 mei 2022 00:00

  TivoliVredenburg - Utrecht

  onderdeel van SNAAR festival

  bestel kaarten

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 24 mei t/m 5 juni

  In #uncut volgt het Nederlands Kamerkoor de reis van een jonge trans vrouw. Met muziek met semi-autobiografische elementen van Renske Vrolijk.

  Lees meer
 • 24 juni t/m 26 juni

  Het Nederlands Kamerkoor is een graag geziene gast bij Holland Festival sinds het eerste uur. Voor het 75-jarige jubileum van het festival is een vocaal kwartet van het Nederlands Kamerkoor te horen bij Kein Licht. Een spookwereld na een kernramp, dat is het beginpunt van Kein Licht. Gebaseerd op een tekst van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek […]

  Lees meer
 • 21 oktober t/m 23 oktober

  Een concert met werken van Bach, De Leeuw en Pärt waar drie zeer eigen muzikale stijlen te horen zijn maar met elkaar verbonden zijn door een gezamenlijke drijfveer om het mystieke te verklanken in muziek.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid