NKK NXT 20-21 (Immix), de trainees van het Nederlands Kamerkoor van het afgelopen concertseizoen, treden op samen met zangers van het Nederlands Kamerkoor tijdens SNAAR FESTIVAL in TivoliVredenburg – een fonkelnieuw festival waar muziek en wetenschap elkaar ontmoeten. Voor deze gelegenheid liet de jonge componist Mathilde Wantenaar zich voor haar nieuwe kamerkooropera Dear professor Einstein inspireren door briefwisselingen tussen kinderen en een van de grootste wetenschappers aller tijden: Albert Einstein. Einstein zelf geloofde dat hij antwoorden zocht op vragen die mensen niet meer stellen nadat ze hun kindertijd voorbij zijn – ontwapenende en directe vragen over de meest basale fenomenen die volwassenen als vanzelfsprekend beschouwen. Dear professor Einstein is een ode aan de nieuwsgierigheid en het wonderlijke toeval dat in ieders leven een rol speelt.

• za. 28 mei 2022

TivoliVredenburg - Utrecht