Muziek van o.a. Orlando di Lasso, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Antoine Brumel, Josquin Desprez, Costanzo Festa, Stefano Felis, Robert de Fevin en Francesco Soriano

Nederlands Kamerkoor
Paul Van Nevel dirigent
Calmer Roos presentator

Het Nederlands Kamerkoor opent het nieuwe concertseizoen met de vijfdelige video- en podcastserie DoReMiFaSol. In deze serie, opgenomen in de tijd van de lockdown, verkent Paul Van Nevel bijzonder repertoire dat volledig is gestoeld op de voorloper van de moderne westerse toonladder: het hexachord ut-re-mi-fa-sol-la. Musicus en presentator Calmer Roos gaat in deze serie met de maestro in gesprek over het historisch en modern belang van deze notenreeks, over de soms kleurrijke verledens van een keur aan componisten én over het luisteren naar oude muziek.

“Online college van oudemuziekspecialist Paul Van Nevel waarin gesprekken worden afgewisseld met opnames van werken die alleen maar bestaan uit noten van het hexachord”

De gesprekken worden afgewisseld met opnames van werken die alleen maar bestaan uit noten van het hexachord. Met de imposante Missa ut re mi fa sol la van Antoine Brumel als basis, stelde Van Nevel een programma samen waarin het Nederlands Kamerkoor zich buigt over grootse middeleeuwse solfège-oefeningen waar zelfs Boulez nog over zou struikelen. Eén ding is zeker: met duizelingwekkende ritmische motieven, hexachordmutaties en stemwisselingen is er afwisseling genoeg met deze zes noten.

Bekijk alle afleveringen hier:

 

 

 

De afleveringen zijn ook te beluisteren via de gebruikelijke podcast-apps.

 

Concertagenda

 • -

  vanaf 2 september is de eerste aflevering te bekijken via www.nkk.nl en te beluisteren via de gebruikelijke podcast-apps. 

 • vr. 9 september 2022

  -

  vanaf 9 september is aflevering twee te bekijken via www.nkk.nl en te beluisteren via de gebruikelijke podcast-apps. 

 • vr. 16 september 2022

  -

  vanaf 16 september is aflevering drie te bekijken via www.nkk.nl en te beluisteren via de gebruikelijke podcast-apps. 

 • vr. 23 september 2022

  -

  vanaf 23 september is aflevering vier te bekijken via www.nkk.nl en te beluisteren via de gebruikelijke podcast-apps. 

 • do. 20 oktober 2022

  -

  vanaf 30 september is aflevering vijf te bekijken via www.nkk.nl en te beluisteren via de gebruikelijke podcast-apps. 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*