Orlando di Lasso Lamentationes Jeremiæ Prophetæ
Evelin Seppar Cities
Luciano Berio Cries of London
Marijn Simons City of the Soul

Het Nederlands Kamerkoor viert 900 jaar stadsrechten voor Utrecht met een muzikale ode aan de stad en het stadse leven in de videoregistratie Downtown Uptown. Vanuit de Utrechtse Werkspoorkathedraal bezingt het Nederlands Kamerkoor onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra de stad in al zijn verschijningsvormen: van de bruisende metropolis in Luciano Berio’s Cries of London tot een herinnering aan het desolate straatbeeld van de pandemie in Di Lasso’s meesterlijke klaagzangen van de profeet Jeremia, gebaseerd op de verwoesting van de stad Jeruzalem. De muziek wordt afgewisseld met bijdragen van dichter Radna Fabias, die voordraagt uit haar debuutbundel Habitas.

Downtown Uptown is vanaf 7 oktober on-demand te bekijken via deze website. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven! Bekijk nu alvast een voorproefje met Luciano Berio’s Cries of London:

 

Orlando Di Lasso’s  Lamentationes Jeremiae Prophetae, de klaagzangen van de profeet Jeremia, beginnen met de woorden “How lonely sits the city that was full of people!”. Het werk van deze meestercomponist uit de Renaissance is doorwrocht van hartverscheurende pijn die volgt op de verwoesting van de heilige stad en eenzaamheid, maar ook van hoop en hereniging. Het Nederlands Kamerkoor wisselt delen uit de klaagzang af met werk van Luciano Berio, waar de kreten van Londense straatverkopers doorklinken, werken van Marijn Simons en Evelin Seppar en voordrachten uit eigen werk door dichter Radna Fabias. De videoregistratie is opgenomen in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, een prachtige locatie met een industrieel verleden die nu bruist van de creativiteit.

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*