Het Nederlands Kamerkoor luidt het nieuwe jaar in met een spectaculair a-cappellaprogramma. De Rus Daniil Sayapin, zanger en onderzoeker, ontdekte uniek notenmateriaal in Russische kloosters en archieven. Stukken in de voor Westerse oren bevreemdende Strochnoe-traditie, met verbluffende harmonieën. Met Sayapin als voorzanger reconstrueert het Nederlands Kamerkoor een 17e eeuws requiem uit deze prachtige muziekverzameling. Het Concert voor Koor van Alfred Schnittke is een toegankelijk en aangrijpend werk dat steunt op de traditie van het concert voor koor, zoals dat in diezelfde eeuw in Rusland werd ontwikkeld voor de liturgische dienst. Duistere Russische klanken uit een rijk muziekverleden.

Duister Rusland is aangemerkt als Ovatie-tournee: een serie concerten ter ere van de Klassieke Muziekprijs van de VSCD (de Ovatie), die het Nederlands Kamerkoor in december 2017 in ontvangst nam. 

Voorafgaand aan het concert in Haarlem op 26 januari geeft Daniil Sayapin een masterclass waar hij dieper duikt in het repertoire dat die avond wordt uitgevoerd. Klik hier voor meer informatie…

Lees hier een interview van Olga de Kort met Daniil Sayapin over de reconstructie van de Grote Panichida.

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef-dirigent
Daniil Sayapin voorzanger

Programma
Anoniem Russisch Requiem – Grote Panichida
Alfred Schnittke Concert voor Koor

In deze link kunt u het programmaboekje vinden. Voor de versie geschikt voor iphone of tablet klikt u hier.

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*