Drie jaar geleden maakte Edo de Waart zijn debuut bij het Nederlands Kamerkoor, op 75-jarige leeftijd. Hij ondervond hoe fantastisch het is om a cappella-repertoire te dirigeren. Nu, 78 jaar oud, is hij opnieuw te gast, in een programma dat hem op het lijf is geschreven, met werken van componisten als Mahler, Bruckner en Richard Strauss.

Met dit programma gaat een diep gekoesterde wens van koor én dirigent in vervulling om opnieuw samen te werken. Edo de Waart vierde successen bij operahuizen over de hele wereld met zijn interpretaties van opera’s van Richard Strauss, zoals Die Frau ohne Schatten en Der Rosenkavalier. Hij dirigeerde Brahms en Wagner met de belangrijkste symfonieorkesten, op een manier zoals alleen de grote dirigenten dat kunnen.

Johann Hermann Schein Diletto Pastorale “Aurora schön mit ihrem Haar”
Johannes Brahms Drei Gesänge fuer sechsstimmigen Chor
Johann Hermann Schein O scheiden, o bitter scheiden
Richard Strauss Hymne