‘**** De Waart en Kamerkoor: een schitterende totaalklank’ (Joep Stapel, NRC, over het debuut van Edo de Waart bij het Nederlands Kamerkoor in 2017)

Drie jaar geleden maakte Edo de Waart zijn debuut bij het Nederlands Kamerkoor, op 75-jarige leeftijd. Hij ondervond hoe fantastisch het is om a cappella-repertoire te dirigeren. Nu, 78 jaar oud, is hij opnieuw te gast, in een programma dat hem op het lijf is geschreven, met werken van componisten als Schein, Brahms, Wagner en Strauss.

Met dit programma gaat een diep gekoesterde wens van koor én dirigent in vervulling om opnieuw samen te werken. Edo de Waart vierde successen bij operahuizen over de hele wereld met zijn interpretaties van opera’s van Richard Strauss, zoals Die Frau ohne Schatten en Der Rosenkavalier. Hij dirigeerde Brahms en Wagner met de belangrijkste symfonieorkesten, op een manier zoals alleen de grote dirigenten dat kunnen.

Edo de Waart dirigeerde toporkesten over de hele wereld, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het San Francisco Symphony Orchestra, het Sydney Symphony Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest en het Hong Kong Philharmonic Orchestra. Ook is hij Music Director bij het New Zealand Symphony Orchestra. Hij maakte in 2017 zijn debuut bij het Nederlands Kamerkoor in de serie Big to Basics.

Johann Hermann Schein Diletto Pastorale “Aurora schön mit ihrem Haar”
Johannes Brahms Drei Gesänge fuer sechsstimmigen Chor
Johann Hermann Schein O scheiden, o bitter scheiden
Richard Strauss Hymne