Muziektheater, virtual reality en beeldende kunst komen samen in Eight. Dit innovatieve werk van componist Michel van der Aa  – bekend van opera’s as Upload, After Life en Sunken Garden en de digitale liedcyclus The Book of Sand – werd ontwikkeld in 2019 voor Holland Festival en is na verschijningen over de hele wereld nu weer te zien in Nederland!

In Eight gaat Michel van der Aa weer een stap verder in de toepassing van ‘mixed reality’. Eight vertelt het levensverhaal van een vrouw in omgekeerde chronologische volgorde. Bezoekers, uitgerust met VR-bril en koptelefoon, bewegen zich één voor één door een installatie. Ze kunnen fysieke en virtuele objecten manipuleren en ontmoeten de vrouw op verschillende cruciale momenten in haar leven. Samen met zangeres en actrice Kate Miller-Heidke, het Nederlands Kamerkoor, decorontwerper Theun Mosk en een technisch team dat voor een adembenemende VR-ervaring zorgt, laat Van der Aa wederom zien en horen waarom hij een van de inventiefste componisten ter wereld is.

De muziek van de installatie vormt de basis voor een van de nieuwste albums met werk van Michel van der Aa: Time Falling. Het Nederlands Kamerkoor is te horen in de nummers Mirrors at Night, Identical Hands, 19th Step en Asterion.  Beluister het album hieronder, op Spotify of Apple Music!

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*