Eight is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van de 39e editie van het Nederlands Film Festival (NFF), in de categorie Beste Interactive. Meer weten? Bekijk de site van het Filmfestival!

Muziektheater, virtual reality en beeldende kunst komen samen in Eight. In dit nieuwe, innovatieve werk van Michel van der Aa gaat hij – na Holland Festivalproducties als de opera’s After Life en Sunken Garden en de digitale liedcyclus The Book of Sand – weer een stap verder in de toepassing van ‘mixed reality’. Eight vertelt het levensverhaal van een vrouw in omgekeerde chronologische volgorde. Bezoekers, uitgerust met VR-bril en koptelefoon, bewegen zich één voor één door een installatie. Ze kunnen fysieke en virtuele objecten manipuleren en ontmoeten de vrouw op verschillende cruciale momenten in haar leven. Samen met zangeres en actrice Kate Miller-Heidke, het Nederlands Kamerkoor, decorontwerper Theun Mosk en een technisch team dat voor een adembenemende VR-ervaring zorgt, laat Van der Aa wederom zien en horen waarom hij een van de inventiefste componisten ter wereld is.

Dit is een productie van Holland Festival.

• di. 4 juni 2019 11:00

Muziekgebouw aan 't IJ - Amsterdam

Let op: dit is een doorlopende voorstelling die plaatsvindt van 4 t/m 23 juni. Elk kwartier wordt er één bezoeker tot de installatie toegelaten. Voor meer informatie, bekijk de site van Holland Festival.

bestel kaarten
  • zo. 23 juni 2019 23:00