David Lang the writings (deels Europese première)
Shiva Feshareki Nieuw werk
Miriam Kruishoop Living in America (video-installatie)

Nederlands Kamerkoor
Martina Batič dirigent
Shiva Feshareki DJ, electronics
Miriam Kruishoop video

Het Nederlands Kamerkoor zet in Ester oude én moderne powervrouwen centraal. Inspiratiebron vormt de Bijbelse figuur Ester, een oeroud icoon van empowerment, die het Joodse volk redde van genocide door het heft in eigen hand te nemen. Het koor wordt geleid door de slag van de Sloveense dirigent Martina Batič, in samenspel met de elektronische klanken van de Iraans-Amerikaanse turntable artist Shiva Feshareki.

In deze muzikale ode aan moedige vrouwen door de eeuwen heen worden de hypnotiserende elektronische soundscapes van Shiva Feshareki afgewisseld met delen van the writings, de onlangs voltooide cyclus van David Lang die hij deels baseerde op het Bijbelboek Ester. Deze twee aanjagers van empowerment, nieuw en oud, worden met elkaar verbonden door de verfilmde choreografie met Niaya Jones a.k.a. BOSSLADY, een achttienjarige danseres geboren en getogen in de projects van South Central Los Angeles. De film, Living in America, is gecreëerd en geregisseerd door de bekroonde visual artist en filmmaker Miriam Kruishoop.