– Concerten zijn al geweest –

Europa wordt vaak gezien als een Christelijk continent, gevormd door geloof. Is het Europees project voornamelijk een project gebaseerd Christelijke waarden? Of wordt het gekenmerkt door Verlichtingsidealen of pluralisme – een Europa waar verschillende stemmen naast elkaar kunnen bestaan? En hoe verhoudt deze oorsprong van Europa zich tot de hedendaagse Europese samenleving?

Samen met de schrijvers Kader Abdolah, Stefan Hertmans en Vonne van der Meer en het Nederlands Kamerkoor duikt het Forum on European Culture in de Europese geschiedenis op zoek naar de Christelijke, pan-religieuze of Verlichting oorsprong van Europa en onderzoeken we de rol van geloof in het Europa van vandaag.

Het Nederlands Kamerkoor geeft speciaal voor het Forum een reprise concert van hun bijzondere project 150 Psalms en zingen Psalmen van diverse componisten uit verschillende culturen. 150 Psalms laat zien hoe de Psalmen een bron van inspiratie zijn geweest voor mensen uit verschillende religies en culturen van over de hele wereld.

Dit programma vindt plaats in het kader van de tweede editie van het Forum on European Culture: Act for Democracy! Nu Europa meer onder druk staat dan ooit komen kunstenenaars, denkers, economen en politici samen tijdens een 4-daags interdisciplinair programma waarin we Europa en haar toekomst onderzoeken.

Voor meer informatie en het volledige programma zie: www.cultureforum.eu

Uitvoerenden
Lex Bohlmeijer moderator
Nederlands Kamerkoor
Klaas Stok dirigent

Programma
Johann Sebastian Bach Lobet den Herrn, alle Heiden
Chiara Cozzolani Dixit Dominus
Henry Purcell O give thanks
Caroline Shaw and the swallow

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*