Het toegankelijke werk van de Russisch-Amerikaanse componiste Lera Auerbach (1973) is vol van vuur en zeggingskracht. De wereldpremière van haar compositie 72 Angels voor koor en saxofoonkwartet in 2016 werd laaiend enthousiast ontvangen. Goetia is het vervolg op dit meesterwerk en belooft al even spraakmakend te worden. Het Nederlands Kamerkoor trekt voor deze Nederlandse première samen op met het fameuze strijkkwartet Quatuor Danel uit Frankrijk.

72 Angels, een werk voor 24 zangers en saxofoonkwartet, bezong de 72 namen van de engelen uit de Hebreeuwse bijbel. Goetia verkent juist de duistere schaduwwereld, die van de 72 demonen. Auerbach mag gerust gerekend worden tot een van ’s werelds meest toonaangevende componisten.

Dit programma komt mede tot stand in samenwerking met de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

Programma
Lera Auerbach Goetia (Nederlandse première – co-commissie van Nederlands Kamerkoor, Muziekgebouw aan ’t IJ en Strijkkwartet Biennale Amsterdam)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor