Peter Dijkstra over Goetia:

Het toegankelijke werk van de Russisch-Amerikaanse componiste Lera Auerbach (1973) is vol van vuur en zeggingskracht. De wereldpremière van haar compositie 72 Angels voor koor en saxofoonkwartet in 2016 werd laaiend enthousiast ontvangen. Goetia is het vervolg op dit meesterwerk en belooft al even spraakmakend te worden. Het Nederlands Kamerkoor trekt voor deze Nederlandse première samen op met het fameuze strijkkwartet Quatuor Danel uit Frankrijk.

72 Angels, een werk voor 24 zangers en saxofoonkwartet, bezong de 72 namen van de engelen uit de Hebreeuwse bijbel. Goetia verkent juist de duistere schaduwwereld, die van de 72 demonen. Auerbach mag gerust gerekend worden tot een van ’s werelds meest toonaangevende componisten.

Over 72 Angels:

NRC Handelsblad (★★★★) : “Geniaal en een beetje gek”
Parool (★★★★): “Eeuwige schoonheid en tijdloos klinkende muziek”

De nieuwste cd van het Nederlands Kamerkoor, met een opname van 72 Angels, is nu te bestellen tegen een speciale actieprijs! Ga voor meer informatie naar onze webshop.

 

Thea Derks interviewde Lera Auerbach over haar nieuwe werk voor ons magazine. Lees het volledige interview hieronder:

Dit programma komt mede tot stand in samenwerking met de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

Tijdens dit programma presenteren we voor het eerst onze nieuwe concertkleding, ontworpen door Claes Iversen en mede mogelijk gemaakt door alle donateurs die via voordekunst hebben bijgedragen!

Programma
Lera Auerbach Goetia 72 – in umbra lucis (Nederlandse première – compositie in opdracht van het Nederlands Kamerkoor, met steun van Muziekgebouw aan ‘t IJ en Strijkkwartet Biënnale Amsterdam)

Klik hier om de liedteksten te downloaden in een versie geschikt voor telefoons en tablets.

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Quatuor Danel
Peter Dijkstra chef-dirigent

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*