Het Nederlands Kamerkoor is een graag geziene gast bij Holland Festival sinds het eerste uur. Voor het 75-jarige jubileum van het festival is een vocaal kwartet van het Nederlands Kamerkoor te horen bij Kein Licht. Een spookwereld na een kernramp, dat is het beginpunt van Kein Licht. Gebaseerd op een tekst van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek maakten regisseur Nicolas Stemann en componist Philippe Manoury een woedend pessimistische en tegelijkertijd geestig neurotische opera. Dirigent is Julien Leroy.

Zowel de Duitse Stemann als de Franse Manoury staan bekend om hun gedurfde keuzes. De regisseur en componist zoeken spelenderwijs de grenzen op van tekst, muziek, theater en technologie. Ze combineren onder andere gecomponeerde fragmenten met live-elektronica die in real time op onvoorspelbare wijze ingrijpt op het geluid van zangers, instrumentalisten en zelfs een Jack Russell. Samen vormt deze avontuurlijke verzameling een grote daverende klaagzang die afrekent met ons geloof in de beheersbaarheid van de techniek.

Concertagenda

 • vr. 24 juni 2022 20:30

  Muziekgebouw aan ‘t IJ - Amsterdam

  bestel kaarten
 • za. 25 juni 2022 20:30

  Muziekgebouw aan ‘t IJ - Amsterdam

  bestel kaarten
 • zo. 26 juni 2022 13:30

  Muziekgebouw aan ‘t IJ - Amsterdam

  bestel kaarten

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 24 mei t/m 5 juni

  In #uncut volgt het Nederlands Kamerkoor de reis van een jonge trans vrouw. Met muziek met semi-autobiografische elementen van Renske Vrolijk.

  Lees meer
 • 28 mei

  NKK NXT & Nederlands Kamerkoor Boudewijn Jansen dirigent Merel Vercammen viool Ensemble (altviool, cello, basgitaar, percussie) Willem Bruls dramaturgie Yannick Verweij en Kenza Koutchoukali vormgeving NKK NXT 20-21 (Immix), de trainees van het Nederlands Kamerkoor van het afgelopen concertseizoen, treden op samen met zangers van het Nederlands Kamerkoor tijdens SNAAR FESTIVAL in TivoliVredenburg – een fonkelnieuw festival waar muziek […]

  Lees meer
 • 21 oktober t/m 23 oktober

  Een concert met werken van Bach, De Leeuw en Pärt waar drie zeer eigen muzikale stijlen te horen zijn maar met elkaar verbonden zijn door een gezamenlijke drijfveer om het mystieke te verklanken in muziek.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid