Joost Kleppe Passávamos
Daniel-Lesur Le cantique des cantiques

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef-dirigent

Met Lied der liederen toont het Nederlands Kamerkoor zich van een van zijn beste kanten: in een kleine, solistische bezetting berucht moeilijke muziek ten gehore brengen. Hoofdonderdeel van het programma is het volprezen hedendaagse kooorwerk Le cantique des cantiques van Daniel-Lesur. Voor liefhebbers van de Franse koormuziek een gewaarwording – het koor zet onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra slechts één zanger per stem in, wat zorgt voor een ongekend transparante luisterervaring.

De werken in het programma zijn allemaal gebaseerd op Salomons Hooglied, een van de meeste sensuele teksten die in de Bijbel te vinden zijn. Salomons lied zweeft tussen het aardse en hemelse, en bezingt niet alleen de liefde tussen man en vrouw, maar ook tussen de gelovige en God. Het Nederlands Kamerkoor plaatst de aangrijpende muzikale zetting van Daniel-Lesurs Hooglied in prachtig contrast naast het polyfone lijnenspel van Renaissance-meester Orlando di Lasso.