Let op: dit is een vervangend programma voor onze concertreeks VergetenDeze informatie dient als een indicatie van het programma en is nog geen definitieve speellijst.  Concertdata- en tijden zijn nog onder voorbehoud, nog niet alle vervangende concerten zijn al vastgelegd. Voor meer informatie over hoe het Nederlands Kamerkoor omgaat met het nieuwe concertseizoen en de coronamaatregelen kunt u hier terecht

Tomás Luis de Victoria selectie uit Officium defunctorum
Arvo Pärt The Deer’s Cry
Francis Poulenc Salve Regina
John Tavener Mother of God here I stand
Maurice Duruflé Ubi caritas
Maurice Duruflé Tota pulchra es
Francis Poulenc Quatre petites prières de Saint François d’Assise
William Harris Bring us, O Lord God
Edward Elgar Lux aeterna

Programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef-dirigent

Durven we weer te hopen? Is er licht in de duisternis? Het Nederlands Kamerkoor neemt zijn publiek mee langs hoop en wanhoop in een tijd waarin we smachten naar verlichting en troost. Het Requiem van Tomás de Luis Victoria, een mis voor de doden, wordt afgewisseld met de mooiste odes aan het licht en smeekbedes om dat ene lichtpuntje in de duisternis. Met werken als Taveners Mother of God here I stand en Lux Aeterna, de koorbewerking van Elgars Nimrod, biedt het Nederlands Kamerkoor vooruitzicht op een opkomende zon die gloort aan de horizon.

• do. 10 september 2020 00:00

Muziekgebouw aan 't IJ - Amsterdam