“Voor mij is Bach het hoogste wat de menselijke geest ooit heeft voortgebracht…”  Reinbert de Leeuw over de Matthäus-Passion.

Na het ongeëvenaarde succes van de Matthäus-Passion onder de verrassende leiding van de grand-maitre van de hedendaagse muziek, Reinbert de Leeuw, volgde een documentaire, die maandenlang niet weg te slaan bleek uit de bioscopen. Het was vooral de beleving van de musici zelf die van het scherm spatte. Een opperste concentratie, alles en iedereen in het teken van de ultieme uitvoering. In 2019 klinken Bachs noten opnieuw in de geladen, o zo emotionele versie onder leiding van Reinbert de Leeuw.

“Subliem”, aldus De Volkskrant. “Reinbert de Leeuw frist de Matthäus op”, schreef het Noord Hollands Dagblad.

J.S. Bach Matthäus-Passion

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Holland Baroque