NKK NXT 21/22, de vijfde jaargang van het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor, onderzoekt de relevantie van het requiem in een dynamisch ritueel. De zangers breken in Re:quiem met tradities van herdenking en creëren een levend requiem, een ode aan eind én een nieuw begin. De traditionele dodenmis wordt in de handen van de zeven zangtalenten een zevendelige verkenning van thema’s als afscheid en hoop langs eeuwen aan muziek, van Tomas Luís de Victoria tot Meredith Monk. Met fysieke en vocale improvisaties voorzien ze muziek en uitvoering van nieuw leven, zoekend naar nieuwe wegen in ensemblezang. Het requiem wordt niet alleen menselijker, maar ook herkenbaar: een zoektocht naar overtuigingen.

 

Losse kaarten zijn ook verkrijgbaar voor aanvang van de voorstellingen in De Paardenkathedraal. Let op: pin only!

Dit is een concert van NKK NXT, het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor. De zangers van het Nederlands Kamerkoor zingen niet mee in deze productie. Lees meer over NKK NXT op deze pagina

 

Dit project is mede tot stand gekomen dankzij de genereuze steun van Stichting Virtutis Opus.

 

Ten behoeve van rechten: “Panda Chant II: Music Published / Licensed by: © Boosey & Hawkes, London / Albersen Verhuur B.V., ’s- Gravenhage”

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*