“Jong koortalent bewijst: Live en online kunnen heel goed samen gaan” (★★★★ – NRC)

Deze voorstelling is on-demand terug te kijken via Cultuurticket.nl! Klik hier voor meer informatie en om de videoregistratie te huren om thuis te streamen.

 

Bekijk hier het digitale programmaboekje.

NKK NXT 20/21 (Immix), de vierde jaargang van het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor, gaat op zoek naar de betekenis van samenkomen in hun nieuwe voorstelling BLOOM – a Sequence of Gatherings. Geconcipieerd en ontwikkeld in een wereld die op slot zit, vol met online meetings, wars van fysiek contact, onderzoekt de voorstelling die nieuwe kunst van samenkomen.

Hoe kunnen we samenkomen terwijl we fysiek van elkaar zijn verwijderd? NKK NXT 20/21 – Immix [Engels voor mengen] ontwikkelde een grensverleggende voorstelling die de fysieke aanwezigheid afzet tegen digitale distantie, in een zoektocht naar de toekomst van koormuziek. Uitgevoerd in een hybride vorm, zowel live in de Paardenkathedraal te Utrecht als online via livestream, construeren en deconstrueren de zangers taal, klank en een nieuwe realiteit. De digitale wereld wordt vermengd met de fysieke ruimte, en weerspiegelt zo in een eindeloze beweging de echte wereld op het scherm.

 

NKK NXT 20/21 wordt mede mogelijk gemaakt door de genereuze bijdragen van het Elise Mathilde Fonds, Fonds 1999, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de Van Bijleveltstichting.

Lees hier meer over het NKK NXT-traject! 

De voorstelling van NKK NXT 20/21 gaat over samenzijn op verschillende manieren: live, online, met bekenden of met onbekenden. De trainees bieden u daarom graag de mogelijkheid om een of meerdere tickets voor de livestream te doneren, zodat die kunnen worden verspreid onder inwoners van Utrecht die het zelf niet kunnen veroorloven: een ‘ticket for a stranger’. Klik hier om tickets te doneren!

Dit is een voorstelling van NKK NXT, het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. De trainees worden gecoacht door professionals van het NKK tijdens het ontwikkelen en uitvoeren van een eigen voorstelling. De zangers van het Nederlands Kamerkoor zelf zingen niet mee in deze voorstellingen.

Deelnemers NKK NXT 20/21
Sebastiaan Ammerlaan (NL)
Ruben Grevelink (NL)
Julie Hasfjord (NO)
Jobbe Hoebink (NL)
Phoebe Kirrage (UK)
Emma Nelson (UK)
Ariel Sin Yu Lee (HK)
Jesse van der Wel (NL)
Merel Wentink (NL)

Stijn Dijkema regisseur
Charlie Feld camera

Muziek van Ragnheiður Erla Björnsdóttir, Se Enkhbayar, Einojuhani Rautavaara, Erik Bergman, Ruben Grevelink, Jobbe Hoebink & Jesse van der Wel,  ⁠James MacMillan, William Byrd, Jobbe Hoebink (bekijk hier het digitale programmaboekje)

Concertagenda

  • 00:00

    -

    Kijk nu deze bijzondere voorstelling on-demand terug via Cultuurticket.nl!

    bestel kaarten

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*