“Samenkomen, hoe voelt dat voor jou?”

NKK NXT 20/21 (Immix), de vierde jaargang van het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor, gaat op zoek naar de betekenis van samenkomen in hun nieuwe voorstelling BLOOM – a Sequence of Gatherings. Geconcipieerd en ontwikkeld in een wereld die op slot zit, vol met online meetings, wars van fysiek contact, onderzoekt de voorstelling die nieuwe kunst van samenkomen.

Hoe kunnen we samenkomen terwijl we fysiek van elkaar zijn verwijderd? NKK NXT 20/21 – Immix [Engels voor mengen] ontwikkelde een grensverleggende voorstelling die de fysieke aanwezigheid afzet tegen digitale distantie, in een zoektocht naar de toekomst van koormuziek. Uitgevoerd in een hybride vorm, zowel live in de Paardenkathedraal te Utrecht als online via livestream, construeren en deconstrueren de zangers taal, klank en een nieuwe realiteit. De digitale wereld wordt vermengd met de fysieke ruimte, en weerspiegelt zo in een eindeloze beweging de echte wereld op het scherm.

 

NKK NXT 20/21 wordt mede mogelijk gemaakt door de genereuze bijdragen van het Elise Mathilde Fonds, Fonds 1999, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de Van Bijleveltstichting.

Lees hier meer over het NKK NXT-traject! 

De voorstelling van NKK NXT 20/21 gaat over samenzijn op verschillende manieren: live, online, met bekenden of met onbekenden. De trainees bieden u daarom graag de mogelijkheid om een of meerdere tickets voor de livestream te doneren, zodat die kunnen worden verspreid onder inwoners van Utrecht die het zelf niet kunnen veroorloven: een ‘ticket for a stranger’. Klik hier om tickets te doneren!

Dit is een voorstelling van NKK NXT, het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. De trainees worden gecoacht door professionals van het NKK tijdens het ontwikkelen en uitvoeren van een eigen voorstelling. De zangers van het Nederlands Kamerkoor zelf zingen niet mee in deze voorstellingen.

Deelnemers NKK NXT 20/21
Sebastiaan Ammerlaan (NL)
Ruben Grevelink (NL)
Julie Hasfjord (NO)
Jobbe Hoebink (NL)
Phoebe Kirrage (UK)
Emma Nelson (UK)
Ariel Sin Yu Lee (HK)
Jesse van der Wel (NL)
Merel Wentink (NL)

Stijn Dijkema regisseur
Charlie Feld camera
Ragnheiður Erla Björnsdóttir opdrachtcompositie

Concertagenda

 • Let op: voor de live voorstellingen dient uw gezelschap vanwege de coronamaatregelen uit één huishouden te bestaan. Bestelt u voor meerdere huishoudens? Plaats dan meerdere bestellingen. Uw gezelschap mag uit maximaal vier personen bestaan.

 • za. 26 juni 2021 16:00

  Paardenkathedraal - Utrecht

  fysieke voorstelling: capaciteit beperkt

  bestel kaarten
 • za. 26 juni 2021 16:00

  livestream – online

  bestel kaarten
 • za. 26 juni 2021 20:00

  Paardenkathedraal - Utrecht

  fysieke voorstelling: capaciteit beperkt

  bestel kaarten
 • za. 26 juni 2021 20:00

  livestream – online

  bestel kaarten
 • zo. 27 juni 2021 16:00

  Paardenkathedraal - Utrecht

  fysieke voorstelling: capaciteit beperkt

  bestel kaarten
 • zo. 27 juni 2021 16:00

  livestream – online

  bestel kaarten

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 16 juli

  Muziek van o.a. Saint-Saëns, Debussy, Satie, Strauss, Berg, Mahler, Schönberg Nederlands Kamerkoor Peter Dijkstra chef-dirigent Zeg “Van Gogh”, en je ziet direct iets voor je: gele zonnebloemen, een diep donkerblauwe avondlucht of een krakkemikkige keukenstoel. Maar wat zag Gustav Klimt, befaamd Van Gogh-adept? N.a.v. de expositie over Klimts inspiratiebronnen in het Van Gogh Museum werkt het Nederlands […]

  Lees meer
 • 17 november t/m 24 november

  Het Nederlands Kamerkoor zingt Daniel-Lesurs Cantique de Cantiques, gebaseerd op Salomons Hooglied en liefde tussen mens en God.

  Lees meer
 • 19 januari t/m 22 januari

  Het Nederlands Kamerkoor zingt o.l.v. Paul Van Nevel een a-capellaprogramma volledig gebaseerd op het hexachord ut-re-mi-fa-sol.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid