Hoe klinkt een zwanenzang voor het einde van de wereld zoals we die kennen? Regisseur en choreograaf Nicole Beutler onderzoekt dit samen met acht trainees van het Nederland Kamerkoor. Volgend jaar op O. (voorheen: Operadagen Rotterdam) zal de nieuwe voorstelling GINKGO (or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole) in première gaan. Het wordt een laatste dans, een requiem waarin we afscheid nemen van de voorwerpen en herinneringen die onze huidige beschaving zo kenmerken.

In het O. Lab biedt festival O. de mogelijkheid aan makers van morgen om te experimenteren, te leren en te maken. Publiek kan deelgenoot worden van dit maakproces! Dit O. Lab is een eerste aanzet om een tweetal nieuwe koorliederen te ontwikkelen die met de thematiek van GINKGO te maken hebben. We gaan op zoek naar de stem van overdaad en het treurende weegeklag van het vaarwel.

 

Dit is een voorstelling met zangers van NKK NXT, het traineeprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Het Nederlands Kamerkoor zelf is geen onderdeel van deze productie. 

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*