Hoe klinkt een zwanenzang voor het einde van de wereld zoals we die kennen? Regisseur en choreograaf Nicole Beutler onderzoekt dit samen met acht trainees van het Nederland Kamerkoor. Volgend jaar op O. (voorheen: Operadagen Rotterdam) zal de nieuwe voorstelling GINKGO (or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole) in première gaan. Het wordt een laatste dans, een requiem waarin we afscheid nemen van de voorwerpen en herinneringen die onze huidige beschaving zo kenmerken.

In het O. Lab biedt festival O. de mogelijkheid aan makers van morgen om te experimenteren, te leren en te maken. Publiek kan deelgenoot worden van dit maakproces! Dit O. Lab is een eerste aanzet om een tweetal nieuwe koorliederen te ontwikkelen die met de thematiek van GINKGO te maken hebben. We gaan op zoek naar de stem van overdaad en het treurende weegeklag van het vaarwel.

 

Dit is een voorstelling met zangers van NKK NXT, het traineeprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Het Nederlands Kamerkoor zelf is geen onderdeel van deze productie. 

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten
  • 17 september t/m 20 mei

    De jonge zangers van NKK NXT, het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor, gaan op tour met rasartiest Wende! Na de bejubelde voorstelling MENS ontwikkelde Wende een volledig nieuwe show: WILDERNIS, samen met Toneelgroep Oostpool en de jonge zangtalenten van NKK NXT. In WILDERNIS verkent Wende de wildernis in onszelf en in de wereld daarbuiten. WILDERNIS belooft een […]

    Lees meer
  • 28 mei

    NKK NXT 20-21 (Immix), de trainees van het Nederlands Kamerkoor van het afgelopen concertseizoen, treden op samen met zangers van het Nederlands Kamerkoor tijdens SNAAR FESTIVAL in TivoliVredenburg – een fonkelnieuw festival waar muziek en wetenschap elkaar ontmoeten. Voor deze gelegenheid liet de jonge componist Mathilde Wantenaar zich voor haar nieuwe kamerkooropera Dear professor Einstein […]

    Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid