In het Franse chanson nemen componisten al in de 13e eeuw geen blad voor de mond. Zelfs anno nu krijgen we rode oortjes van de teksten uit de late Middeleeuwen en vroege Renaissance. Paul Van Nevel neemt ons mee in een wereld waarin de schoonheid van de muziek en de verlokkingen van het lichaam om voorrang strijden. De bekende Vlaamse schrijver Luuk Gruwez draagt gedichten voor, geïnspireerd op de begeerlijke thema’s van de originele teksten. Kortom, een programma om duimen, vingers en geliefden bij af te likken.

“van de hoofse liefde, steeds opnieuw de hunkering van de man naar de verre geliefde, tot aan de meest vulgair beschreven beelden, de luisteraar krijgt met deze avond een un menu complet” – Paul Van Nevel

Paul Van Nevel is al meer dan 30 jaar een graag geziene gastdirigent bij het NKK en heeft zich voor dit concert verdiept in de wondere wereld van de Franse liefde. Van hoofse liefde tot vleselijke lusten – alle facetten van het liefdesleven uit het oude Frankrijk komen voorbij.

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Paul Van Nevel dirigent
Luuk Gruwez dichter, spreker

Klik hier om de liedteksten te downloaden in een versie geschikt voor telefoon of tablet. 

 

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*