Frank Martin Five Songs of Ariel
delen uit Hans Werner Henze Orpheus Behind the Wire
delen uit Claudio Monteverdi Sestina: Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata met David van Ooijen continuo (theorbe)
Pavle Merku: Madrigali della buona morte
delen uit Ørjan Matre Orphic Songs
W. Schuman: Carols of death

Nederlands Kamerkoor
Martina Batič dirigent

De solistische topklasse van het Nederlands Kamerkoor is in goede handen bij Martina Batič – een van de toonaangevende koordirigenten van haar generatie en is, na vier jaar chef-dirigent te zijn geweest van het Koor van Radio France, per augustus ’23 de nieuwe chef-dirigent van het Danish National Vocal Ensemble – in een muzikale hervertelling van de klassieke Orpheus-mythe.

Programmaboek tablet en mobiel

 Henzes Orpheus Behind the Wire, geschreven voor een twaalfstemmig a-capellakoor, geeft een hedendaagse twist aan het verhaal van Orpheus en Eurydice. Het werk wordt gerekend tot de meer toegankelijke composities van Henze en bestaat uit een samenspel van klanken en lijnen die soms transparant en soms overweldigend zijn.

De Orphic Songs van Ørjan Matre, gecomponeerd in opdracht van het Noors Solistenkoor, gaan in op het orfisme, een religieuze beweging die ontstond in de oud-Griekse cultuur en was gericht op de Orpheus-mythe. Matre baseerde zich voor dit werk op de oud-Griekse poëzie en verschillende orfische hymnes. Deze twee composities worden afgewisseld met werken van Claudio Monteverdi, William Howard Schuman en Frank Martin, waardoor een traditionele én moderne muzikale blik ontstaat op de klassieke mythe van Orpheus.  

 

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*