Op zondag 12 mei vindt een bijzonder liveconcert van Philip Glass plaats in de Oude Kerk. Glass speelt zelf op het Vater-Müllerorgel en brengt onder andere een uitvoering van The Building uit Einstein on the Beach, in samenwerking met het Artvark Saxophone Quartet. Daarnaast klinken andere delen uit Einstein on the Beach, met het Nederlands Kamerkoor onder leiding van James McVinnie, spreekstem Claron McFadden. Solo speelt de Amerikaanse componist Mad Rush in een speciale bewerking voor orgel.

Op 12 mei 2019 kun je de hele dag van zonsopgang tot ver na zonsondergang genieten van eenmalige concerten in de Oude Kerk. Deze concertreeks staat in teken van het pas gerestaureerde Vater-Müllerorgel. Nicolás Jaar, Philip Glass, James McVinnie, Leo van Doeselaar en andere topmusici brengen eigen composities en werk van klassieke componisten.

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten
  • 30 mei

    Met de wereldberoemde mezzosopraan Anne Sofie von Otter brengt het Nederlands Kamerkoor La Passion de Simone, een weergaloos oratorium van de Finse componiste Kaija Saariaho. Het Nederlands Kamerkoor voerde al eerder werk van haar uit, zoals het spraakmakende Only the sound remains in een regie van Peter Sellars. Ditmaal buigt het Nederlands Kamerkoor zich over […]

    Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid