★★★★ “Een muisstille zaal voor de verbluffende klank van het Nederlands Kamerkoor” – De Volkskrant

Het Nederlands Kamerkoor staat onder leiding van het Franse multitalent Maxime Pascal, in een programma waarin zij grote romantische meesters als Brahms, Wagner en Strauss laat stralen. De romantische dramatiek wordt afgewisseld met een selectie van passievolle madrigalen uit het oeuvre van Schein. Een avond vol vuur en vlam, geleid door een dirigent die de ene na de andere internationale prijs in de wacht sleept met zijn verfrissende interpretaties. Hij maakte afgelopen zomer zijn debuut bij de BBC Proms, en dirigeerde op jeugdige leeftijd al verschillende ensembles en koren van topniveau, zoals Genesis Sixteen, Britten Sinfonia en Gustav Mahler Jugendorchester.

Download hier de liedteksten voor gebruik op uw tablet of telefoon tijdens de concerten: Schein, Brahms, Wagner & Strauss – liedteksten

 

Programma
Johann Hermann Schein Aurora schön mit ihrem Haar (uit Diletti Pastorali)
Johannes Brahms Drei Gesänge fuer sechsstimmigen Chor
Johann Hermann Schein O scheiden, o bitter scheiden
Richard Strauss Hymne
Johann Hermann Schein O Venus und Cupido blind (uit Diletti Pastorali)
Johann Hermann Schein O Amarilli zart (uit Diletti Pastorali)
Richard Wagner Im Treibhaus (arrangement Clytus Gottwald)
Richard Wagner Träume (arrangement Clytus Gottwald)
Richard Strauss Der Abend

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
David van Ooijen basso continuo
Nika Zlataric basso continuo
Maxime Pascal dirigent

De eerder aangekondigde dirigent, Edo de Waart, was helaas genoodzaakt om zich terug te trekken uit de geplande tournee met het Nederlands Kamerkoor in november. Hij betreurt dit, des te meer omdat hij ernaar uitkeek het koor weer te kunnen dirigeren na zijn eerste kennismaking met het NKK in 2016. We zijn verheugd om Maxime Pascal als zijn vervanger aan te kondigen. Dit aanstormende Franse dirigeertalent heeft net zijn debuut bij de BBC Proms achter de rug en gaat vol enthousiasme de samenwerking aan met het Nederlands Kamerkoor. Het koor kijkt ernaar uit om hem te verwelkomen in Nederland voor de serie die tevens zijn Nederlandse debuut zal zijn.

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*