Arvo Pärt Spiegel im Spiegel

Nederlands Kamerkoor
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
Martina Batič dirigent (Sumera, Tormis)

In dit programma verkennen het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta letterlijk de grenzen van muziek, tekst, bezetting en zaal. Van Arvo Pärts hemelse Spiegel im Spiegel tot Veljo Tormis woeste Curse upon Iron zweven de twee topensembles langs kleine, solistische werken en weidse toonzettingen voor koor en strijkorkest. Vanuit alle uithoeken klinken echo’s en bewegen de klanken zich door de ruimte.

“Vanuit alle uithoeken klinken, echoën, antwoorden, en bewegen de klanken zich door de ruimte”

De composities stijgen op vanuit alle tijden, of het nu de zoete Tunes van Thomas Tallis uit de zestiende eeuw betreft of het vurige Concerto van Lepo Sumera uit 2006.