In dit programma verkennen het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta letterlijk de grenzen van muziek, tekst, bezetting en zaal. Of het nu Arvo Pärts hemelse Spiegel im Spiegel betreft, of Veljo Tormis’ woeste Curse upon Iron, de twee topensembles zweven langs kleine, solistische werken en weidse toonzettingen voor koor en strijkorkest. Vanuit alle uithoeken klinken, echoën, antwoorden, en bewegen de klanken zich door de ruimte. De composities stijgen op vanuit alle tijden, of het nu de zoete Tunes van Thomas Tallis uit de zestiende eeuw betreft of het vurige Concerto per voci e strumenti van Lepo Sumera uit 1997.

Thomas Tallis Tunes
Arvo Pärt Spiegel im Spiegel