Peter Phillips, oprichter en dirigent van de vermaarde Tallis Scholars, keert terug naar het Nederlands Kamerkoor voor een programma rondom de werken van twee grote Britse componisten: John Taverner (c.1490-1545) en John Tavener (1944-2013). De onweerstaanbare interpretaties van Peter Phillips zwepen de zangers op tot grote hoogten en make mede dat het Nederlands Kamerkoor hem graag opnieuw uitnodigt voor een tournee in Nederland.

Centraal in dit programma staat Taverners Missa Corona Spinea, een van de hoogtepunten van de Engelse sacrale muziek, afgewisseld met bekende én minder bekende motetten van John Tavener. Taverners Tudoriaanse meerstemmigheid en betoverende polyfonie worden afgewisseld met de iconische klanken van Taveners a-capellawerken in een ode aan twee van de grootste Engelse componisten van zowel vroeger als nu.

John Taverner (c.1490-1545) Missa Corona Spinea
John Tavener (1944-2013) o.a. Song for Athene, The Lamb, First Hymn to the Mother of God

Nederlands Kamerkoor
Peter Phillips dirigent