Orlando di Lasso Lagrime di San Pietro

Irina Shaposhnikova kostuumontwerp
Pink Steenvoorden (Einstein Design) licht- en decorontwerp

Bekijk de trailer hier:

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop? In de voorstelling wordt met een ontroerende dansrol het verhaal van Petrus vertolkt – apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Petrus’ worsteling wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

Behoefte aan meer achtergrondinformatie? Verrijk uw concertbezoek met artikelen, interviews en een blik achter de schermen. Klik hier om o.a. een livestream van de Muziekproeverij i.s.m. ZIMIHC theaters, een video-interview en making-of met Tido Visser en Nanine Linning of een theologische bespiegeling over de apostel Petrus te bekijken!

*Inmiddels is duidelijk geworden dat danser Marijn Rademaker, die de rol van Petrus op zich zou nemen, per direct stopt met dansen. Het Nederlands Kamerkoor en Dance Company Nanine Linning danken Marijn voor zijn waardevolle inbreng en inzet en zijn op zoek naar een waardige vervanger. We hopen u na de zomer meer informatie te kunnen geven.

• Vanwege de coronamaatregelen zijn nog niet alle locaties met de voorverkoop gestart. Aanvangstijden kunnen veranderen. Schrijf u in de voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

• za. 19 maart 2022 20:15

Philharmonie - Haarlem

• zo. 20 maart 2022 20:15

SPOT - Groningen