Bestel met een gerust hart uw tickets voor het voorjaar – mocht een concert of voorstelling onverhoopt niet doorgaan, hebt u bij de betreffende concertlocatie altijd recht op een vervangend concert, een voucher of uw geld terug.

Orlando di Lasso Lagrime di San Pietro
György Ligeti delen uit Nonsense Madrigals

Nederlands Kamerkoor
i.s.m Dance Company Nanine Linning
Peter Dijkstra chef-dirigent
Alexandre Riabko dans

Tido Visser co-regie en concept
Nanine Linning co-regie en choreografie
Irina Shaposhnikova kostuumontwerp
Pink Steenvoorden (Einstein Design) licht- en decorontwerp

Bekijk de trailer hier:

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop? In de voorstelling vertolkt Alexandre Riabko (eerste solist bij het Hamburg Ballet) de rol van Petrus – apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Petrus’ worsteling wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

Behoefte aan meer achtergrondinformatie? Verrijk uw concertbezoek met artikelen, interviews en een blik achter de schermen. Klik hier om o.a. een livestream van de Muziekproeverij i.s.m. ZIMIHC theaters, een video-interview en making-of met Tido Visser en Nanine Linning of een theologische bespiegeling over de apostel Petrus te bekijken!