Orlando di Lasso Lagrime di San Pietro
György Ligeti delen uit Nonsense Madrigals

Nederlands Kamerkoor
i.s.m Dance Company Nanine Linning
Peter Dijkstra chef-dirigent
Marijn Rademaker dans

Tido Visser co-regie en concept
Nanine Linning co-regie en choreografie
Irina Shaposhnikova kostuumontwerp
Pink Steenvoorden (Einstein Design) licht- en decorontwerp

Bekijk de trailer hier:

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop? Marijn Rademaker (voormalig eerste solist bij Het Nationale Ballet en Stuttgart Ballet) danst de rol van Petrus – apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Petrus’ worsteling, vertolkt door sterdanser Marijn Rademaker, wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

Behoefte aan meer achtergrondinformatie? Verrijk uw concertbezoek met artikelen, interviews en een blik achter de schermen. Klik hier om o.a. een livestream van de Muziekproeverij i.s.m. ZIMIHC theaters, een video-interview en making-of met Tido Visser en Nanine Linning of een theologische bespiegeling over de apostel Petrus te bekijken!

 

 

Marijn Rademaker (foto: Sebastien Galtier)

 

Concertagenda

 • Vanwege de coronamaatregelen zijn nog niet alle locaties met de voorverkoop gestart. Aanvangstijden kunnen veranderen. Schrijf u in de voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte! 

 • za. 19 maart 2022 20:15

  Philharmonie - Haarlem

  bestel kaarten
 • zo. 20 maart 2022 20:15

  SPOT - Groningen

 • di. 22 maart 2022

  Theater de Vest - Alkmaar

 • vr. 25 maart 2022

  Musis en Stadstheater - Arnhem

  Onderdeel van abonnement:

  Concertserie Musis Arnhem
 • za. 26 maart 2022

  Stadsschouwburg - Utrecht

 • zo. 27 maart 2022 16:00

  Parkstad Limburg Theaters - Kerkrade

 • wo. 30 maart 2022

  Amare - Den Haag

 • do. 31 maart 2022

  Chassé Theater - Breda

 • zo. 10 april 2022 20:00

  Koninklijk Theater Carré - Amsterdam

  bestel kaarten

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 26 juni t/m 27 juni

  Een voorstelling over samenzijn in een digitale wereld, door trainees van het Nederlands Kamerkoor.

  Lees meer
 • 16 juli

  Muziek van o.a. Saint-Saëns, Debussy, Satie, Strauss, Berg, Mahler, Schönberg Nederlands Kamerkoor Peter Dijkstra chef-dirigent Zeg “Van Gogh”, en je ziet direct iets voor je: gele zonnebloemen, een diep donkerblauwe avondlucht of een krakkemikkige keukenstoel. Maar wat zag Gustav Klimt, befaamd Van Gogh-adept? N.a.v. de expositie over Klimts inspiratiebronnen in het Van Gogh Museum werkt het Nederlands […]

  Lees meer
 • 17 november t/m 24 november

  Het Nederlands Kamerkoor zingt Daniel-Lesurs Cantique de Cantiques, gebaseerd op Salomons Hooglied en liefde tussen mens en God.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid