Let op: dit is een vervangend programma voor onze concertreeks Van Gogh in MeDeze informatie dient als een indicatie van het programma en is nog geen definitieve speellijst. Concertdata- en tijden zijn nog onder voorbehoud, nog niet alle vervangende concerten zijn al vastgelegd. Voor meer informatie over hoe het Nederlands Kamerkoor omgaat met het nieuwe concertseizoen en de coronamaatregelen kunt u hier terecht

Orlando di Lasso Lagrime di San Pietro

Nederlands Kamerkoor
Dance Company Nanine Linning

Peter Dijkstra chef-dirigent
Nanine Linning co-regie
Tido Visser co-regie en concept

De tranen van Petrus. Een apostel. Een volgzame leerling van Jezus. Misschien wel de trouwste van alle. Toch verloochent hij Jezus. Hoe moet hij zich gevoeld hebben? Onmachtig? Schuldig? Eenzaam? Orlando di Lasso, een van de grootste componisten uit de Renaissance, raakt aan de essentie van het verdriet en de strijd van Petrus, in zijn 50 minuten durende madrigaalcyclus Lagrime di San Pietro.

Di Lasso’s Tranen van Petrus is een semi-geënsceneerde uitvoering van dit muzikale meesterwerk, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Terwijl Petrus afgezonderd is van de rest van zijn wereld, worden zangers en dansers tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel. Welk ideaal houdt stand in de innerlijke strijd van de van nature zwakke en angstige mens?

• do. 29 oktober 2020 00:00

Kunstlinie Almere Flevoland - Almere