Dit is een vervangend programma voor onze concertreeks Van Gogh in Me.

Let op: Met pijn in het hart hebben heeft het Nederlands Kamerkoor moeten besluiten het grootste deel van deze tournee te annuleren. Er is met man en macht gewerkt om deze volledig geënsceneerde voorstelling op een voor artiesten én publiek veilige manier op de planken te brengen. Toch maken de meest recente maatregelen, waaronder de sluiting van een aantal concertzalen en inperking van de publiekscapaciteit tot maximaal 30 toeschouwers, het voor ons onmogelijk om deze tournee uit te voeren zoals gepland. We hebben daarom besloten een groot deel van de tournee te annuleren. Voor meer informatie over hoe het Nederlands Kamerkoor omgaat met de coronamaatregelen kunt u hier terecht.

We publiceren op een later moment een videoregistratie van de voorstelling. Op deze manier kunt u alsnog meegenieten van deze bij voorbaat spraakmakende voorstelling, vanuit het comfort van uw eigen huiskamer. De videoregistratie is medio december tegen een klein bedrag te bestellen via onze website. Wilt u een seintje krijgen als de videoregistratie beschikbaar is? Laat dan hier uw e-mailadres achter!

Achtergrondinformatie, programmatoelichting en de liedteksten van dit concert zijn hier te vinden.

Orlando di Lasso Lagrime di San Pietro

Nederlands Kamerkoor
i.s.m Dance Company Nanine Linning
Peter Dijkstra chef-dirigent
Marijn Rademaker dans

Tido Visser co-regie en concept
Nanine Linning co-regie en choreografie
Irina Shaposhnikova kostuumontwerp
Pink Steenvoorden (Einstein design) licht- en decorontwerp

Bekijk de trailer hier:

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop? Marijn Rademaker (voormalig eerste solist bij Het Nationale Ballet en Stuttgart Ballet) danst de rol van Petrus – apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Petrus’ worsteling, vertolkt door sterdanser Marijn Rademaker, wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

Behoefte aan meer achtergrondinformatie? Verrijk uw concertbezoek met artikelen, interviews en een blik achter de schermen. Klik hier om o.a. een livestream van de Muziekproeverij i.s.m. ZIMIHC theaters, een video-interview en making-of met Tido Visser en Nanine Linning of een theologische bespiegeling over de apostel Petrus te bekijken!

Marijn Rademaker (foto: Sebastien Galtier)

“Zang en dans zijn een perfecte combinatie. De stem, het meest pure en menselijke instrument wat mensen tot hun beschikking hebben, ontmoet in de dans van Marijn Rademaker een lichamelijke tegenhanger die perfect het lijden van Petrus tot uitdrukking kan brengen.”