Let op: dit is een vervangend programma voor onze concertreeks Van Gogh in Me. Cast, concertdata- en tijden zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Controleer altijd voor uw bezoek de actuele informatie bij de concertlocatie. Voor meer informatie over hoe het Nederlands Kamerkoor omgaat met het nieuwe concertseizoen en de coronamaatregelen kunt u hier terecht

Orlando di Lasso Lagrime di San Pietro

Nederlands Kamerkoor
i.s.m Dance Company Nanine Linning
Peter Dijkstra chef-dirigent
Marijn Rademaker dans

Tido Visser co-regie en concept
Nanine Linning co-regie en choreografie
Irina Shaposhnikova kostuumontwerp
Pink Steenvoorden (Einstein design) licht- en decorontwerp

Bekijk de trailer hier:

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop? Marijn Rademaker (voormalig eerste solist bij Het Nationale Ballet en Stuttgart Ballet) danst de rol van Petrus – apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Petrus’ worsteling, vertolkt door sterdanser Marijn Rademaker, wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

Marijn Rademaker (foto: Sebastien Galtier)

“Zang en dans zijn een perfecte combinatie. De stem, het meest pure en menselijke instrument wat mensen tot hun beschikking hebben, ontmoet in de dans van Marijn Rademaker een lichamelijke tegenhanger die perfect het lijden van Petrus tot uitdrukking kan brengen.”