Let op: vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om deze voorstelling verder te ontwikkelen en dit verhaal het podium te geven dat het verdient. We stellen deze concertreeks daarom uit naar medio mei 2022. We zijn in overleg met concertlocaties over de precieze invulling van deze verplaatsing – kaartkopers ontvangen vanzelf bericht.

Vivian was vroeger een vrouw gevangen in het lichaam van een jongen. Dit is haar verhaal. Onversneden. En ja, dat is de vraag die haar het meest wordt gesteld.

De keiharde én poëtische voorstelling #uncut vertelt het verhaal van Vivian, een trans vrouw. Ze kijkt terug op een transitie die niet alleen moedig was, maar haar ook voor problemen stelt. Na een langdurig traject van psychologisch onderzoek en medische ingrepen, is zij nu wie zij wilde zijn. Toch? Maar wat aan te vangen met haar verleden? Wat te doen met de oude foto’s? Wie was ze toen, en wie is ze nu? ‘Je bent nu toch wel blij?’, dat hoort ze maar al te vaak. Maar is ze dat ook?

In een collage van flashbacks, afgezet tegen het hier en nu, dendert Vivian door de emotionele achtbaan van het voor en na van haar beslissing, die geen beslissing was. Geen beslissing kon zijn. Omdat het was zoals het was zoals het is zoals het moet zijn.

Renske Vrolijk componeerde de muziek voor deze muziektheatrale voorstelling met autobiografische elementen. Renskes muzikale taal is onweerstaanbaar en weerbarstig, en wordt uitgevoerd door twee van de hipste(r) ensembles van de Lage Landen: het ronkende ORBI (The Oscillating Revenge of the Background Instruments) en saxofoonkwartet BL!NDMAN [sax]. Het Nederlands Kamerkoor zingt en speelt de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers, het team van doktoren in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is.

In het laatste magazine van het Nederlands Kamerkoor verscheen een interview met Renske Vrolijk over de muziek voor #uncut en haar motivatie om met het Nederlands Kamerkoor aan deze voorstelling te werken. Lees het interview hieronder:

• Vanwege de coronamaatregelen zijn nog niet alle locaties met de voorverkoop gestart. Aanvangstijden kunnen veranderen. Schrijf u in de voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

• di. 24 mei 2022

Festival O. - Rotterdam