Bestel met een gerust hart uw tickets voor het voorjaar – mocht een concert of voorstelling onverhoopt niet doorgaan, hebt u bij de betreffende concertlocatie altijd recht op een vervangend concert, een voucher of uw geld terug.

 

Vivian was vroeger gevangen in het lichaam van een jongen. Dit is háár verhaal. Onversneden. En ja, dat is de vraag die haar het meest wordt gesteld.

De confronterende én poëtische voorstelling #uncut vertelt het verhaal van Vivian, trans vrouw of gewoon… vrouw. Wie mag het zeggen? Ze kijkt terug op een transitie die niet alleen moedig was, maar ook nieuwe vragen oproept. Na een langdurig traject van psychologisch onderzoek en medische ingrepen, is zij nu wie zij wilde zijn. Toch? Maar wat aan te vangen met haar verleden? Wat te doen met de oude foto’s? Wie was ze toen, en wie is ze nu? ‘Je bent nu toch wel blij?’, dat hoort ze maar al te vaak. Maar is ze dat ook?

In een collage van flashbacks, afgezet tegen het hier en nu, dendert Vivian door de emotionele achtbaan van het voor en na van haar beslissing, die geen beslissing was. Geen beslissing kon zijn. Omdat het was zoals het was zoals het is zoals het moet zijn.

De ervaringen van de componiste zelf – Renske Vrolijk – vormden het vertrekpunt voor deze semi-autobiografische muziektheatervoorstelling. Ze nodigde het Nederlands Kamerkoor, dat ze al vanaf haar jeugd bewondert, uit om samen dit verhaal te delen met de wereld. Een verhaal dat begint bij de menselijke stem.

Renskes muzikale taal is onweerstaanbaar en weerbarstig, en wordt uitgevoerd door twee van de hipste(r) ensembles van de Lage Landen: het ronkende ORBI (The Oscillating Revenge of the Background Instruments) en saxofoonkwartet BL!NDMAN [sax]. Het Nederlands Kamerkoor zingt en speelt de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers, en het team van doktoren in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is.

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en VSB Fonds.

In het laatste magazine van het Nederlands Kamerkoor verscheen een interview met Renske Vrolijk over de muziek voor #uncut en haar motivatie om met het Nederlands Kamerkoor aan deze voorstelling te werken. Lees het interview hieronder:     

Campagnebeeld: SMITH, Sans titre, TRAUM, 2015 (c) SMITH, Courtesy Galerie les Filles du Calvaire

Concertagenda

 • Vanwege de coronamaatregelen zijn nog niet alle locaties met de voorverkoop gestart. Aanvangstijden kunnen veranderen. Schrijf u in de voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte! 

 • di. 24 mei 2022

  O. - Rotterdam

  verkoop start 24 januari

 • wo. 25 mei 2022 20:15

  Muziekgebouw aan 't IJ - Amsterdam

  Onderdeel van abonnement:

  Concertserie Muziekgebouw aan 't IJ
  bestel kaarten
 • za. 28 mei 2022 20:00

  Amare - Den Haag

  bestel kaarten
 • zo. 29 mei 2022

  Muziekcentrum - Enschede

 • vr. 3 juni 2022

  Stadsschouwburg en Concertzaal de Vereeniging - Nijmegen

 • zo. 5 juni 2022

  Stadsschouwburg - Utrecht

  bezoek ook de workshop Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor in ZIMIHC theaters op 17 mei! Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 28 mei

  Bestel met een gerust hart uw tickets voor het voorjaar – mocht een concert of voorstelling onverhoopt niet doorgaan, hebt u bij de betreffende concertlocatie altijd recht op een vervangend concert, een voucher of uw geld terug.   NKK NXT 20-21 (Immix), de trainees van het Nederlands Kamerkoor van het afgelopen concertseizoen, treden op samen […]

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid