Let op: vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om deze voorstelling verder te ontwikkelen en dit verhaal het podium te geven dat het verdient. We stellen deze concertreeks daarom uit naar medio mei 2022. We zijn in overleg met concertlocaties over de precieze invulling van deze verplaatsing – kaartkopers ontvangen vanzelf bericht.

Vivian was vroeger Victor, een vrouw gevangen in het lichaam van een jongen. Dit is haar verhaal. Onversneden. En ja, dat is de vraag die haar het meest wordt gesteld.

De keiharde én poëtische voorstelling #uncut vertelt het verhaal van Vivian, een trans vrouw. Ze kijkt terug op een transitie die niet alleen moedig was, maar haar ook voor problemen stelt. Na een langdurig traject van psychologisch onderzoek en medische ingrepen, is zij nu wie zij wilde zijn. Toch? Maar wat aan te vangen met haar verleden? Wat te doen met de oude foto’s? Wie was ze toen, en wie is ze nu? ‘Je bent nu toch wel blij?’, dat hoort ze maar al te vaak. Maar is ze dat ook?

In een collage van flashbacks, afgezet tegen het hier en nu, dendert Vivian door de emotionele achtbaan van het voor en na van haar beslissing, die geen beslissing was. Geen beslissing kon zijn. Omdat het was zoals het was zoals het is zoals het moet zijn.

Renske Vrolijk componeerde de muziek voor deze muziektheatrale voorstelling met autobiografische elementen. Renskes muzikale taal is onweerstaanbaar en weerbarstig, en wordt uitgevoerd door twee van de hipste(r) ensembles van de Lage Landen: het ronkende ORBI (The Oscillating Revenge of the Background Instruments) en saxofoonkwartet Bl!ndman onder leiding van dirigent Grete Pedersen, chef-dirigent van het Noors Solistenkoor. Het Nederlands Kamerkoor zingt en speelt de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers, het team van doktoren in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is.

In het laatste magazine van het Nederlands Kamerkoor verscheen een interview met Renske Vrolijk over de muziek voor #uncut en haar motivatie om met het Nederlands Kamerkoor aan deze voorstelling te werken. Lees het interview hieronder:     

 

#uncut

Nederlands Kamerkoor
Grete Pedersen dirigent

Renske Vrolijk idee en compositie
Annechien Koerselman concept, libretto en regie
Wendela de Vos libretto
ORBI – the Oscillating Revenge of the Background Instruments
BL!NDMAN [sax] saxofoonkwartet

 

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid