Als het hiernamaals hier en nu is

Wat doe je als ontmoetingen mogelijk worden op de grens van leven en dood? Volg de dansers van Huang Yi Studio + (Taiwan) en audiovisueel artiest Ryoichi Kurokawa (Japan) op een reis naar het hiernamaals. Stap een schaduwrijk binnen waar de dierbaarste herinneringen tot leven komen. Een bitterzoete voorstelling met prachtige vocale muziek van onder andere David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt. Voor iedereen met ervaringen van liefde, verlies of verlangen.

Under the Horizon is het adembenemende resultaat van een vijf jaar durende samenwerking tussen choreograaf Huang Yi, die de wereld verbaasde door te dansen met een robot; het audiovisuele genie Ryoichi Kurokawa; en de zestien zangers van het Nederlands Kamerkoor, die de puurheid van de menselijke stem volledig in de voorstelling verweven.

Programma
Muziek van o.a. David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt

Uitvoerenden
Artistiek leider / Choreograaf | Huang Yi
Muzikaal concept | Huang Yi, Tido Visser
Audio / Visual | Ryoichi Kurokawa
Beweging | Huang Yi, Hu Chien, Lin Jou-Wen
Koor | Nederlands Kamerkoor
Dirigent (op video) | Peter Dijkstra
Dramaturgisch advies | Peggy Olislaegers
Kostuumadvies | Hu Chien (dansers), Merel Veel (koor)
Design engineering | Lin Wei-Yuan (power), Yue Mei-Cheng (structural), Yang Yu-De (aesthetic)
Producent | Yukio Nitta
Management | Sozo Artists

Under the Horizon is een coproductie van Huang Yi Studio +, het Nederlands Kamerkoor en het Taipei Performing Arts Center.

 

Over de uitvoerenden

Huang Yi Studio + is het laboratorium van een van de meest getalenteerde makers van de toch al vermaarde Taiwanese danswereld.  Huang Yi’s doorbraak was relatief recent, met zijn voorstelling  Huang Yi & KUKA, waarin hij danst met een robot. Zijn werk wordt internationaal met grote aandacht gevolgd, omdat hij op innovatieve wijze techniek en dans koppelt, in een taal die persoonlijk te noemen is.

Ryoichi Kurokawa (audiovisuals) is een vooraanstaande audiovisuele artiest uit Osaka, Japan, die sinds enkele jaren resideert in Berlijn. Zijn kunstinstallaties zijn vrijwel altijd synesthetisch: klank, kleur, beeld en beweging werken als een geheel samen en vermengen zich op een wijze die ervoor zorgt dat onze persoonlijke ervaring van de werkelijkheid op losse schroeven wordt gezet. Zijn werk werd de laatste jaren vertoond op tal van internationale festivals en musea, waaronder Tate Modern [VK], Biënnale van Venetië [IT], Palais de Tokyo [FR], Transmediale [DE], EMPAC [US], YCAM [JP] en ​​Sonar [ES].

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 10 november t/m 23 maart

  Samen met het vlammende Belgische barokensemble B’Rock brengt het Nederlands Kamerkoor voor het eerst sinds lange tijd weer het Requiem van Mozart, onder leiding van niemand minder dan chef-dirigent Peter Dijkstra.

  Lees meer
 • 21 juni t/m 14 december

  ★★★★” Het verhaal van de moordlustige componist Gesualdo wordt gebracht als onweerstaanbare mix van vreemde, bloederige taferelen enerzijds en prachtige muziek anderzijds.” – Karin Veraart, De Volkskrant Lees meer recensies In de zomer van 2018 bouwen De Warme Winkel en het Nederlands Kamerkoor de monumentale voorstelling Gesualdo op de fundamenten van alles wat ons mensen aantrekt en afstoot: de […]

  Lees meer
 • 11 december t/m 23 december

  Bachs Weihnachts-Oratorium is de ideale manier om kerst feestelijk in te luiden. Volgens traditie werken het Nederlands Kamerkoor en chef-dirigent Peter Dijkstra ieder jaar samen met een ander topensemble en solisten van wereldformaat.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…