★★★★ “Vanuit de schimmige donkerte op het podium rijst loepzuiver, zacht en vol nuance als één stem het geluid van het Nederlands Kamerkoor op.” – Carolien Verduijn, Theaterkrant

Als het hiernamaals hier en nu is

Wat doe je als ontmoetingen mogelijk worden op de grens van leven en dood? Volg de dansers van Huang Yi Studio + (Taiwan) en audiovisueel artiest Ryoichi Kurokawa (Japan) op een reis naar het hiernamaals. Stap een schaduwrijk binnen waar de dierbaarste herinneringen tot leven komen. Een bitterzoete voorstelling met prachtige vocale muziek van onder andere David Lang, Veljo Tormis en Pärt Uusberg. Voor iedereen met ervaringen van liefde, verlies of verlangen.

Under the Horizon is het adembenemende resultaat van een vijf jaar durende samenwerking tussen choreograaf Huang Yi, die de wereld verbaasde door te dansen met een robot; het audiovisuele genie Ryoichi Kurokawa; en de zestien zangers van het Nederlands Kamerkoor, die de puurheid van de menselijke stem volledig in de voorstelling verweven.

Programma
Muziek van o.a. David Lang, Veljo Tormis en Pärt Uusberg

Uitvoerenden
Artistiek leider / Choreograaf | Huang Yi
Muzikaal concept | Huang Yi, Tido Visser
Audio / Visual | Ryoichi Kurokawa
Beweging | Huang Yi, Hu Chien, Lin Jou-Wen
Koor | Nederlands Kamerkoor
Dirigent (op video) | Peter Dijkstra
Dramaturgisch advies | Peggy Olislaegers
Kostuumadvies | Hu Chien (dansers), Merel Veel (koor)
Design engineering | Lin Wei-Yuan (power), Yueh Mei-Chen(structural), Yang Yu-Teh & Curve Art Space Co.Ltd (aesthetic)
Producent | Yukio Nitta
Management | Sozo Artists

Under the Horizon is een coproductie van Huang Yi Studio +, het Nederlands Kamerkoor en het Taipei Performing Arts Center.

Over de uitvoerenden

Het pionierswerk van de Taiwanese danser, choreograaf, uitvinder, en video-artiest Huang Yi komt voort uit zijn fascinatie voor de ontmoeting en samenwerking van mens en technologie. In zijn werk verweeft hij mechanische en multimediale elementen: zo brengt hij gegevensstromen tot leven door middel van dans. Huang is door het Dance Magazine benoemd als een van de “25 to Watch”, en was al op jonge leeftijd ondergedompeld in cultuur: een groot deel van zijn jeugd besteedde hij in de studio van zijn ouders om te kijken hoe zij tangoles gaven, en leerde hij schilderen van zijn vader. Hij wordt beschouwd als een van de meest productieve choreografen van Azië.

De Japanse audiovisuele artiest Ryoichi Kurokawa woont en werkt in Berlijn. Kurokawa’s werk neemt verschillende vormen aan, zoals installaties, opnames en werken voor in concert. Hij componeert en ontwerpt door middel van opnames en digitaal gegenereerde structuren,.Zijn werk werd de laatste jaren vertoond op tal van internationale festivals en musea, waaronder Tate Modern [VK], Biënnale van Venetië [IT], Palais de Tokyo [FR], Transmediale [DE], EMPAC [US], YCAM [JP] en ​​Sonar [ES].

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*