De jonge Taiwanese danser en choreograaf Huang Yi is een fenomeen in de danswereld. Zijn veelvuldig onderscheiden voorstelling KUKA, waarin hij danst met een robot, trok wereldwijde aandacht.

In zijn gloednieuwe voorstelling Under the Horizon worden de dansers van Huang Yi Studio+ vergezeld door het Nederlands Kamerkoor in een reis naar de horizon. Een horizon waar, zo wil Chinese mythologie, het hiernamaals begint. Met adembenemende audiovisuals van Ryoichi Kurokawa (Japan) creëert Yi een schaduwrijk op de scheidslijn van leven en dood.

Yi: “Ik raakte als kind gefascineerd door schaduwen op de wand. Ik had het gevoel dat ik via die schaduwen mensen van een andere wereld kon zien. Dat ik een blik kon werpen op het hiernamaals. Ik vroeg me af: is er een manier om via je schaduw de doden te vergezellen?”

Met Under the Horizon geeft Yi een eigen – schrijnend actuele én persoonlijke – visie op het tragische liefdesverhaal van Orpheus en Eurydice. Een voorstelling waarin moderne dans en beweging, live koormuziek en baanbrekende audiovisuals van de internationaal gelauwerde audiovisueel artiest Ryoichi Kurokawa (Japan) een hallucinante verbinding aangaan.

Programma
Muziek van o.a. David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt

Uitvoerenden
Artistiek leider / Choreograaf | Huang Yi
Muzikaal concept | Huang Yi, Tido Visser
Audio / Visual | Ryoichi Kurokawa
Beweging | Huang Yi, Hu Chien, Lin Jou-Wen
Koor | Nederlands Kamerkoor
Dirigent (op video) | Peter Dijkstra
Dramaturgisch advies | Peggy Olislaegers
Kostuumadvies | Hu Chien (dansers), Merel Veel (koor)
Design engineering | Lin Wei-Yuan (power), Yue Mei-Cheng (structural), Yang Yu-De (aesthetic)
Producent | Yukio Nitta
Management | Sozo Artists

Under the Horizon is een coproductie van Huang Yi Studio +, het Nederlands Kamerkoor en het Taipei Performing Arts Center.

Over de uitvoerenden

Huang Yi Studio+ is het laboratorium van een van de meest getalenteerde makers van de toch al vermaarde Taiwanese danswereld. Waar een groep als Cloud Gate al jaren internationaal aan de top staat, is Huang Yi’s doorbraak relatief recent, met zijn voorstelling Kuka, waarin hij danst met een robot. Zijn werk wordt internationaal met grote aandacht gevolgd, omdat hij op innovatieve wijze techniek en dans koppelt, in een taal die persoonlijk te noemen is. Huang Yi Studio+ wordt ondersteund door de Taiwanese overheid.

Ryoichi Kurokawa (audiovisuals) is een vooraanstaande audiovisuele artiest uit Osaka, Japan, die sinds enkele jaren resideert in Berlijn. Zijn kunstinstallaties zijn vrijwel altijd synesthetisch: klank, kleur, beeld en beweging werken als een geheel samen en vermengen zich op een wijze die ervoor zorgt dat onze persoonlijke ervaring van de werkelijkheid op losse schroeven wordt gezet. Zijn werk werd de laatste jaren vertoond op tal van internationale festivals en musea, waaronder Tate Modern [VK], Biënnale van Venetië [IT], Palais de Tokyo [FR], Transmediale [DE], EMPAC [US], YCAM [JP] en ​​Sonar [ES].

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 21 juni t/m 6 december

  Genialiteit en gekte In de zomer van 2018 bouwen De Warme Winkel en het Nederlands Kamerkoor de monumentale voorstelling Gesualdo op de fundamenten van alles wat ons mensen aantrekt en afstoot: de driehoek Geweld / Kunst / Seks. Vertrekpunten zijn de samenwerking tussen De Warme Winkel en het gerenommeerde Nederlands Kamerkoor én de thema’s in het leven en werk […]

  Lees meer
 • 10 november t/m 23 maart

  Samen met het vlammende Belgische barokensemble B’Rock brengt het Nederlands Kamerkoor voor het eerst sinds lange tijd weer het Requiem van Mozart, onder leiding van niemand minder dan chef-dirigent Peter Dijkstra.

  Lees meer
 • 11 december t/m 23 december

  Bachs Weihnachts-Oratorium is de ideale manier om kerst feestelijk in te luiden. Volgens traditie werken het Nederlands Kamerkoor en chef-dirigent Peter Dijkstra ieder jaar samen met een ander topensemble en solisten van wereldformaat.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…